CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı, Madımak Oteli’nin yakılarak 35 kişinin öldürülmesini gerçekleştiren yobazlara lenetledi.

 

 

Haber Merkezi:  “2 Temmuz 1993’ te Sivas’ ta Pir Sultan Abdal’ ı anma etkinliklerine katılan 33 aydın- sanatçı ve iki otel görevlisi olmak üzere 35 kişi şeriatçı yobazlar tarafından yakılarak katledildi” diyen CHP Kdz, Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı, açıklamasına şöyle devam etti:           

Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçen bu katliam aynı zamanda Laik demokratik, hukuk devletine bir başkaldırıydı.

 

Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşımızın ve bağımsız Cumhuriyetimizin Sivas Kongresinde alınan kararlarla ilk temellerinin atılışını hazmedemeyen bu gözü dönmüş yobaz güçler, “Cumhuriyet Sivas’ ta kuruldu,Sivas’ ta yıkılacak” bağırışları içinde, insanlık dışı katliamı gerçekleştirdi.

 

Ne yazık ki aradan 17 yıl geçmesine, firari faillerin tek tek bilinmesine rağmen, katiller yakalanıp cezalandırılmadı. Aksine korunup kollandılar.

 

Katillerin şu anda da Avrupa ‘ da Milli Görüş teşkilatlarının konuğu olarak yaşadıkları  biliniyor.

 

CHP,  din ve inanç adına toplumu bölmeye, kamplaştırmaya çalışan, barışa, kardeşliğe darbe vurmak isteyenlere karşı tüm gücüyle mücadelesini sürdürecektir.

 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak bu insanlık dışı katliamı unutmadığımızı vede unutturmayacağımızı belirtiyor, katilleri ve onları koruyanları lanetliyoruz.”