Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu 2-6 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlediği Atatürk Haftası etkinlikleri başladı.
Atatürk Haftası etkinliklerinin ilk gününde açılış konuşmasını Çaycuma MYO Müdürü İbrahim Soyer yaptı. Soyer, konuşmasında, "Cumhuriyet sadece bayramdan bayrama, Atatürk ise sadece 10 Kasım'larda anılacak şahsiyetler ve kavramlar değildir. Bu nedenle özellikle öğrencilerimize yönelik olarak çeşitli bilim adamlarımızca cumhuriyet, Kemalizm ve Atatürkçülükle ilgili konferanslar düzenliyoruz. Yetişme safhasında gençlerimize cumhuriyetimizin kazanımlarını, ayrıca Atatürkçü düşünce sistemini anlatabilmek, onların aydınlanmalarını sağlamak amacıyla bu haftayı düzenliyoruz. Ayrıca öğretim elemanlarımızın bu konularda tartışma yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, en büyük eseri olan cumhuriyetin 86'ncı yılında, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 71'inci yılında saygıyla anıyoruz" dedi.
Çaycuma MYO Müdürü İbrahim Soyer'in konuşmasının ardından ADD Zonguldak Şube Başkanı Av.Sabri Yavuzyılmaz ise, "Geçmişin yanlışlıkları ileride doğruları yapmanızı sağlar. Tarihinizi iyi bilmelisiniz" dedi.ADD Zonguldak Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, söyleşisinde, Kurtuluş Savaşı yıllarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin ne tür zorluklarda kurulduğunu anlattı. Türkiye'de yaşayan herkesin demokratik haklarının olduğunu da belirten Yavuzyılmaz, açılım politikasına da atıfta bulundu.Sabri Yavuzyılmaz'ın söyleşisinin ardından Mobilya Dekarasyon 2'nci sınıf öğrencisi Rabia Erbek'in hazırladığı "Bir Ömrün Hikayesi" isimli slayt gösteri izlendi.
Program sonrası ADD Zonguldak Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz'a, Çaycuma MYO Müdürü İbrahim Soyer teşekkür belgesi verdi.