Çaycuma Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık, düşük faizli tarımsal destek kredilerinin yürürlüğe girdiğini açıkladı. 
Çaycuma Ticaret Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, düşük faizli tarımsal destek kredilerinin yürürlüğe girdiğini açıkladı. Sarsık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Mart ayında yayınlanarak yürürlüğe giren 2012/26 no'lu tebliğle, Ziraat Bankası'nın Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları belirlendiğini kaydetti. Sarsık, "Tebliğ uyarınca tarım işletmeleri düşük faizli kredi desteği alabilecek. Tebliğde, damızlık süt sığırı yetiştiriciliği, damızlık et sığırı yetiştiriciliği, damızlık düve yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Küçükbaş hayvan besiciliği, arıcılık, kanatlı sektör, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri avcılığı, yaygın hayvansal üretim, kontrollü örtü altı tarımı, yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi, yurt içinde üretilen sertifikalı tohum, fide, fidan kullanımı, İyi tarım uygulamaları, organik tarım, yaygın bitkisel üretim, traktör alımı, tarımsal mekanizasyon, modern basınçlı sulama, arazi alımı, ilgili bitkisel, hayvansal ve muhtelif üretim konularında verilecek olan kredi destekleri için kriterler ise belirlendi. Ziraat Bankası'nın verdiği düşük faizli destek kredileri tarımsal yatırımların işletmelere dönüşmesi için önemli bir destek sağlayacaktır. Bölgemizin kalkınmasında tarımsal yatırımların artması ve tarımsal sanayinin gelişmesinin gerekli olduğunu her fırsatta dile getirmekteyiz. Kendimde bu sektörde yatırım yapan biri olarak tarımsal yatırımlara sağlanan bu desteklerle yatırımcılarımızın işlerinin kolaylaşacağını bu konuda önemli yatırımların hayata geçirileceğini düşünüyorum. Tarım ve hayvancılık bilinçli ve işletme düzeyinde yapılırsa bölgemiz ekonomisine katkısının büyük olacaktır. Bu yüzden bu alandaki yatırımların ekonomik işletmeler haline dönüştürülmesi açısından bu tür kredi desteklerine ihtiyaç vardır ve bu imkan en çok Ziraat Bankası tarafından sağlanmaktadır. Bankanın verdiği kredilerde faiz oranları yatırımın konusuna göre yüzde 0 ile yüzde 6 oranında olabiliyor.
Üyelerimiz başta olmak üzere tarımsal konularda yatırım yapmak isteyenler öğrenmek istedikleri konularda gerek Odamızdan gerekse şahsımdan gerekli bilgileri edinebilirler ve kredileri için Ziraat Bankasına başvurabilirler.
Ziraat Bankası'nın verdiği düşük faizli destek kredileri tarımsal yatırımların işletmelere dönüşmesi için önemli bir destek sağlayacaktır" dedi.