Kdz.Ereğli Kaymakamlığı görevine atanan İbrahim Çay'ı, AKP Milletvekili Erdoğan, AKP'li Belde Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile AKP İlçe Yönetimi ziyaret etti.

KAYMAKAM ÇAY: Önemli olan, taş üstüne taş koymaktır. Taş koyduğumuz takdirde ve vatandaşlar sorunlarıyla ilgili çözümler bulunduğunda "Allah razı olsun" dediği müddetçe çalışmaktır. Devletimizin verdiği talimatlar ölçüsünde çalışmalarımızı vatandaşlar için yapıyoruz. Bu ekip işidir. Burada yaşayacak ve buranın suyunu içeceksek bazı hizmetleri de yerine getireceğiz.

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN: Arzumuz ve isteğimiz; eşit, şeffaf ve memleketimizin bütün değerlerini insanlarımıza hakkaniyet ölçüsünde aktarmada toplum görevini yapmanız,  devletimizin makamını mülki amir olarak en sağlıklı biçimde temsil etmenizdir.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan beraberinde Gülüç, Gökçeler, Çaylıoğlu Belediye Başkanları, AKP İlçe Başkanı Erol Şahin, ilçe yöneticileri, AKP'nin Ereğli'deki İl Genel Meclis Üyeleri ve AKP'li belediye meclis üyeleri Kdz.Ereğli Kaymakamlığı görevine atanan İbrahim Çay'ı makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

BİRLİK MESAJI
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbra-him Çay, "Hep beraber omuz omuza vererek ilçemiz için gerekli çalışmaları yapacağız. Ereğli halkı ile beraber sıkıntıları yerinde ve zamanında tespit etmek; çözemediğimiz sorunları Milletvekilimize ve Valimize zamanında iletmek bizim temel görevimiz. Önemli olan birlik ve beraberliğimiz bozmadan bu hizmetleri verebilmektir. Bu makamlar kimseye baki değildir.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYACAĞIZ
Önemli olan, taş üstüne taş koymaktır. Taş koyduğumuz takdirde ve vatandaşlar sorunlarıyla ilgili çözümler bulundu-ğunda "Allah razı olsun" dediği müddetçe çalışmaktır. Devletimizin verdiği talimatlar ölçüsünde çalışmalarımızı vatandaşlar için yapıyoruz. Bu çalışmalarımız, sosyal devlet anlayışının en önemli göstergesidir. Dolayısıyla biz bir aracıyız ve bize verilen görevlerin layık olan kişiye iletilmesi için çalışacağız.  Vatandaşa odaklı hizmet anlayışını yerine getirerek o vatandaşa devletin şefkat elini uzatmak için buralardayız.

BU EKİP İŞİDİR
Görevlerimizi de hep beraber yerine getireceğiz. Bu, ekip işidir. Ama burada yaşayacak ve buranın suyunu içeceksek bazı hizmetleri de yerine getireceğiz.  Sizlere de başta Milletvekilim olmak üzere gerçekleştirdiğiniz ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Yapacağımız çalışmalarda sizlerin desteklerini göreceğimizden hiçbir şüphem yoktur" sözleri ile konuştu.

ÇEŞİTLİ ADIMLAR ATILDI
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'da ilçede bundan önce görev yapan Kaymakamlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Manisa Vali Yardımcılığı görevine atanan Osman Ekşi'ye yeni görevinde başarılar dileyerek sürdürdü ve ilçede yapılan yapılması planlanan kısa orta ve uzun vadeli çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Erdoğan, "Arzumuz ve isteğimiz; eşit, şeffaf ve memleketimizin bütün değerlerini insanlarımıza hakkaniyet ölçüsünde aktarmada toplum görevini yapmanız,  devletimizin makamını mülki amir olarak en sağlıklı biçimde temsil etmenizdir. Deneyimli ve birikimli bir kaymakamımız olarak bundan önceki görev yerlerinizde olduğu gibi burada da başarıyla çalışacağınıza inanıyorum. Eski kaymakamımız döneminde kültürde, eğitimde ve sağlıkta önemli adımlar atıldı.

BİTMEYENLER DE VAR
Bunların bitmiş olanları var yarı bitmiş olanları var bir de henüz başlangıç aşamasında olanlar var. Ereğli'nin üzerinde durulması gereken en önemli çalışmaların başında Devlet Demiryolları'nın hazineye aktarılan arazisi üzerinde yapılacak çalışmalar vardır. Arazinin hazineye aktarılmasında bazı bürokratik gelişmeler sağlandı; sadece yapılan hesaplamalarda beş bin metrekarelik bir farklılık var. Bu sorunun çözümü için de Valimiz ile yazışmalarımız devam etti. O arazide Fen Lisesi ve Adiye Binası'nın yapılnası gibi çalışmaların temel atılması konusu var. Bizim için de Ereğli için de en önemli konulardan bir tanesi 400 yataklı hastanenin temelini atmak. Kdz.Ereğli Belediyesi bir toplu konut alanı verdi, bu alanın imarla hastaneye dönüştürüldü.

HASTANE YERİ
Hastane ile ilgili alan proje sağlık bakanlığı tarafından çizildi Toplu Konut İdaresine verildi. Onun işlemleri de yürüyor. Sadece ana arterde olan yolun yapımı ile ilgili bazı düşünceler var. Bu hastane 94 köy ve 5 beldeye de hizmet verecek. Hastaneye giriş yolunda bir sorunumuz var. Kamulaştırma konusunda bir zaman sıkıntısı var. Bir diğer konumuz da Ereğli'ye Batı Karadeniz Üniversitesi'ni kazandırmaktır. Buradaki fakülte artık Ereğli için yeterli gelmiyor. Ereğli'ye bir vakıf kanalıyla ya da devlet üniversitesi olarak bir üniversite kazandırmalıyız. Bu bizim hayalimiz" sözleri ile konuştu.