AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve beraberindekiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Çalışma ve İşkur Müdürü Gönül Demirsu, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve esnafı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Zonguldak ziyaretlerini sürdürüyor. Milletvekili Ercan Candan, dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Çalışma ve İşkur Müdürü Gönül Demirsu, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'i ziyaret etti. Milletvekili Candan'a, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.
AK Parti heyeti, ilk olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik'i ziyaret ettiler. Müdür Necmi Çelik, ziyarette yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalar hakkında Milletvekili Candan'a bilgiler vererek, kendisinden destek istedi. Çelik, şunları söyledi:

ÇELİK: AVRUPA BİRLİĞİ'NİN PROJELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Ziyaretiniz bizleri çok memnun etti, bizlere onur verdiniz. İlimizde 16bin kayıtlı çiftimiz bulunmakta. Bunun yanı sıra yüzde 54ü orman bir coğrafi yapıya sahibiz. Türkiye de organik tarımda birinci olan bir bu pek gündeme gelmiyor. Organik tarımın yanında iyi tarım uygulamalarını başlatacağız. Alet makine desteklemesinde çiftçilerimize bir ya da iki hafta sonra alet makinelerini dağıtacağız. Ekonomik tarımlar yayınlandı burada da bireysel başvurularda yüzde 50 hibe miktarımız 150bin TL. Kamusal ya da bireyselin dışındaki başvurularda ise 600bin TL üreticilerimize hibe başvurularımız başladı. Bunun yanı sıra seracılık bizde çok önemli. Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ovasında yaklaşık 2bin'e yakın seramız var. Seralarda üretilen ürünlerin profesyonel alanda ekonomiye kazandırılması için gerek eğitim çalışmaları gerekse halkı bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmekte. Fındığın olmadığı dere kenarlarında alternatif ürünler için çalışmalar yapıyoruz. Zonguldak'a geleli 2 ay oldu dolayısıyla Zonguldak'ı tanımaya çalışıyoruz. 100 bin büyükbaş hayvan sayımızın fazla olması iyi bir potansiyelimiz olduğunu gösteriyor. Her ne kadar Zonguldak'ta tarım ve hayvancılık yok denilse de 100 bin hayvan çok büyük bir miktar. Kesimhanelerimizde problem var. Eğer bölgeye tam teşekküllü mezbahane veya kesimhane yapılırsa bu sadece Zonguldak'ı değil çevre illerimizi de kurtarmış olur. Bununla ilgili 2013 yılına kadar Zonguldak Belediye Başkanlığına ait kesimhanenin 2013 yılının sonuna kadar plan program kapsamında uzatması yapılacak. Ama 2013 yılından sonra mutlaka büyük bir kesimhane ve mezbahaneye ihtiyaç var. Balık avlanma sezonunu açtık 'vira bismillah' dedik. İnşallah iyi bir sezon geçirirler, bol ve bereketli olur. 5 tane balıkçı barınağımız var, bu da hemen hemen başka illerde olmayan bir özellik. Balıkçı barınaklarımızı modernize edip, en güzel şekilde çalışılır hale getirmeyi düşünüyoruz. Avrupa Birliğinin Projelerinden de yararlanmak istiyoruz. Daha önce size aktardığım gibi Avrupa Birliği Kalkınma Ajansı'nın Zonguldak'ta da kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili sizden yardımlarınızı talep ediyoruz. Türkiye'nin 150-200 tane tavuk çiftliğimiz var. Bu çiftliklerden çıkan atıkların değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması için 2-3miyonluk yatırım gerektiriyor. İlimize kalkınma ajansı kurulursa bunu buradan sağlayabiliriz. Alaplı ve Ereğli'de fındık kırma ve paketleme tam teşekküllü bir ünitenin kurulması o bölge ve ülkemiz için çok yararlı olacağını düşünüyoruz.

CANDAN: AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDE ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ

Milletvekili Candan'dan da, ziyarette şunları söyledi:

Sayın Müdürümüzün Zonguldak'a vakıf olduğunu gördüm. Buna vakıf olmak kolay değil. Kendilerine teşekkür ediyorum. Milletvekili olduktan sonra meclis çalışmaları başladı, meclis tatile girdiği için bölgede daha uzun süre geçirme fırsatı bulduk. Öncelikle köylerimizi dolaştık, sonra İl Müdürlerimizi ziyaret etmek istedik. El birliği ile Avrupa Birliği projeleri içinde gerekli bilgileri toparlayalım ondan sonra üstümüze düşeni yapacağız. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Bundan sonra daha yakın çalışacağımızı düşünüyorum.

ÜNAL: SİYASİ OLARAK DA SİZLERİN DESTEKLERİNİZİ ALIYORUZ

AK Parti heyeti, daha sonra Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal'ı ziyaret etti. Ünal, ziyaret yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Yaz geldiği zaman bizim en büyük sıkıntımız orman yangınları. Karabük'te 8-35 hektarlık sahanın saha hazırlığı bitti. Toplam işlemesi bitti. Ekim 15'ten itibaren dikime geçeceğiz. 8-35 hektarın tamamını bu yıl içerisinde dikmiş olacağız. Diğer üretim faaliyetlerimiz bütün işletmelerimizde devam ediyor. Kış geç bittiği için biz üretime geç başlamak zorunda kaldık. Şuanda biz normal aylık programımızın yüzde 10'da üzerine çıktık. Geçen seneki bu aydaki programımızın da üzerindeyiz. Bu çalışmalarımız iyi. Üretim çalışmalarımız, araştırma çalışmalarız hepsi çok iyi gidiyor. Bu sene programımız fidanlıkta 1 milyon 700 bin fidan üretimi. Fidan saklama ve tohum saklama odalarımız vardı onları da faaliyete geçirdik. Ereğli ve Alaplı'daki binalarımızı onardık. Bütün işletmelerimizde elimizden geldiği kadarıyla faaliyetlerimizi en üst düzeyde yapmaya gayret ediyoruz. Siyasi olarak da sizlerin desteklerinizi alıyoruz. Hepimiz Zonguldak bölgemiz için uğraşıyoruz.

CANDAN: GÖREVİMİZ, ZONGULDAK'TA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANI DESTEKLEMEKTİR

Siyasi irade olarak her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirten Milletvekili Candan ise, Bizim görevimiz, Zonguldak'ta taş üstüne taş koyanı desteklemektir. O açıdan bizler sizleri tabi ki destekleyeceğiz. Zonguldak havzası sadece Zonguldak'la sabit değil. Karabük bölgesi de buraya bağlı. Sizin çalışmalarınızı takip ediyoruz. Çalışmalarımızda hep koordineli çalıştık inşallah bundan sonrada koordineli çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz diye konuştu.

DEMİRSU: ZONGULDAK İÇİN İYİ ŞEYLER YAPIP FARK YARATMAK İSTİYORUZ

Milletvekili Candan ve beraberindekiler, ardından Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu'yu ziyaret etti. Müdür Demirsu, ziyarette şunları söyledi:

Ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çalışma ve İş-kur Müdürlüğü olarak mağdur insanlara hizmet ediyoruz. Hem çalışma, hem İş-kur kanadımız 2011 yılının Kasım ayında çıkan kararname ile iki kurum yeniden yapılandırmaya giderek birleştirildi. Bu iki kurumdaki hizmetlerimiz gerçekten çok önemli. İş-kur kanadı olarak amacımız işsizlik istihdamının korunması ve istihdamın arttırılması, meslek eğitim kurslarımızla işsizlerin meslek edinmelerini sağlamak, işsizlerimizin işe yerleştirilmesi, işverenlerimizi kalifiye elemanların temin edilmesi, işsizlerimize de kendi durumlarına göre iş yerleştirmek İşkur kanadının çalışmalarıdır. Çalışma kanadı tarafından da baktığımızda çalışan işçilerimizin yasal haklarının korunması, iş yerlerimizdeki iş sağlığı ve güvenliği yönünden önleyici tedbirlerin alınması bu vasıtayla da iş kazalarının önlenmesi amaçlanmaktadır. Müdürlüğümüze gelen üçüncü kişiler hep mağdur olan insanlardır. İşsiz olanlara iş buluyoruz daha sonra da işe yerleştirdiğimiz zaman da onların yasal haklarını koruyoruz. Bu sadece işsizler ya da çalışan işçiler adına değil, bizim buradaki görevlerimiz aynı zaman da işverenlere de hizmet etmek. Üçlü bir saç ayağıyız, aynı zamanda. İşveren ve işçi arasında devlet olarak bir köprü oluşturuyoruz. Kayıtlı işsiz sayımız Zonguldak'ta biraz daha arttı. Kayıtlı işsiz sayımızın artması bizim de çalışmalarımızın yoğunlaşmasından kaynaklanıyor. Sayın Başbakanımız 4bin iş ve meslek danışmanın atanması ile ilgili talimatlandırdı. Bunun 2bin 871'si atandı. Bizim ilimize 21 kişi atandı bunun 8 tanesini Ereğli'ye verdik ve bunları yoğun bir eğitimden sonra sahaya çıkarttık. Hem Valilik hem de Belediye Binasına stantlar kurduk. Hedef kitlemiz öğrenciler olduğu için üniversiteye ve DemirPark'ta stantlarımı kurmaya devam edeceğiz. Hizmeti ayağa götürüp kayıtsız işsizlerin kayıt altına alınmasını sağladık. İstatistiklere baktığımızda ilk altı ayda bin 100 kişiyi işe yerleştirmişiz ve yerleştirmeye devam ediyoruz. Kurslarımızı da arttırmaya çalışıyoruz. Zonguldak için elimizden geleni yapacağız. Bu yıl 11bin lira Zonguldak'a ödenek ayrıldı. Şimdiye kadar 3bin TL'sini harcamışız. Ben istiyorum ki bu parayı Zonguldak ve İlçelerimiz için mevzuata uygun harcayalım. Geçen hafta cezaevindeydik. Burada ki mahkumlar için çalışmalarımız var. Cezaevinden çıktıkları zaman ellerinde bir sertifika olacak, daha kolay iş bulabilecekler. Zonguldak için iyi şeyler yapmak istiyorum. Fark yaratmak istiyorum çünkü Zonguldak bizim. Sağlığım el verdiği sürece emekli olduğum zaman bile Zonguldak için emeklerim devam edecek. Hiçbir vekilimiz gelmedi, Müdürlüğümüzü ziyaret etmedi diye hayıflanırken siz gelip bizlere onur verdiniz.

CANDAN: BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM

Candan ise, Bu sıcak karşılamanız ve verdiğiniz bilgiler için sizlere teşekkür ediyorum. Devlet memurluğundan gelmeyim. Dolayısıyla devletin bir organizasyon olduğunu biliyorum. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılarınız devamını diliyorum. Beraber çalışıp kenti birlikte koordine etmeye çalışacağız dedi.

ÖZBEK: ZONGULDAK'TA AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN KALİTELİ EĞİTİM ALABİLMESİ

Candan ve AK Parti heyeti, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'i ziyaret eti. Özbek, ziyarette yaptığı konuşmada, 2012-2013 öğretim yılının açılmasına iki hafta kaldı. Valimizin Başkanlığında okul müdürlerimiz ile bir toplantı yaptık. Sayın Valimiz gerekli bilgileri sundu. Özellikle Zonguldak'ta başarının arttırılabilmesi, Zonguldak'ta şuanda kapasite olarak eğitim ve öğretimde hizmet veren arkadaşlarımız verimli olduğunu ama bir türlü bunun hayata geçirilemediğini, bu konuda öğretmenlerimize, idarecilerimize, Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ne düşüyorsa çalışma yapmamız gerektiğine dair güzel bir çalışma oldu. Bu toplantılarımıza bölgelerde devam edeceğiz. Fazla sıkıntılarımız gözükmüyor. Ereğli'de birkaç okul sıkıntımız var. Zonguldak'ta yeni iki okulumuz eğitim ve öğretime başlayacak. En son aldığımız habere göre Devrek'teki Anadolu Öğretmen Lisesinin yurt binasının ihalesi yapıldı, bu bizi rahatlatacak. Ereğli'deki Fen Lisesi inşaatı devam ediyor. Çaycuma'da Güpgüpoğlu'nun yaptırdığı iki okul bu yıl hizmete açılacak. Çaycuma'da bir hayırsever vatandaşımızın başlattığı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı devam ediyor. Bu okul sene ortasında açılacak. Sayın Vekillerimizin bize gösterdiği destek ve eğitime yeterinden fazla yardımları bizi sevindirdi. Bundan sonraki çalışmalarımızda bizlere daha fazla destek verir. Zonguldak'ta amacımız bir öğrencinin kaliteli eğitim alabilmesidir. AK Parti teşkilatının ve Milletvekillerimizin desteklerini bekliyoruz diye konuştu.

CANDAN: BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIRSAK, BAŞARIYI ARTTIRABİLİRİZ

Ziyarette konuşan Candan ise, Sayın Müdürümüze açıklamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Zonguldak'ta eğitim konusunda alınacak daha çok yol var. Bu bağlamda daha sıkı çalışmamız gerekiyor. Bizde elimizden gelen desteği sizlere vereceğiz. Daha organizasyonlu ve bilinçli bir şekilde çalışırsak başarı seviyesini daha yukarılara çıkartabiliriz. Sayın Valimizin de dikkatini Ereğli konusunda çekmek istedik. Ereğli'den baktığımızda Ereğli'nin ihmal edildiği gözüküyor. Zonguldak ve Ereğli'de ki öğrenci sayımıza baktığımızda fark farkedilir derecede olduğu gözüküyor. Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum dedi.