TTK Armutçuk Müessesesinde çalışan taşeron firmasında maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile iş bırakan madencilere CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü ve CHP Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı giderek destek verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü ile birlikte Kandilli’ye giderek TTK Armutçuk Müessesesinde faaliyet gösteren taşeron firmada maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile eylem yapan maden işçilerine destek verdiler.
KARADON ÖRNEĞİ
CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Vekili Hayrettin Kartal, “Bugün buraya maaş-larını alamadıkları gerekçesi ile 3 gündür mücadele eden maden işçisi kardeşlerimize destek olmak, onların haklı sesini duyurarak sorunlarının biran önce çözülmesine yardımcı olmak için geldik.Bu 65 işçi kardeşimiz TTK’nın taşeron firmasında yaklaşık 3 yıldır çalışmaktadır. Yaptıkları iş, kömür üretimine ön hazırlık, tamir-tarama-lağım açma işidir. Yani 8 ay önce Karadon ocağında grizu faciasında kaybettiğimiz 30 madenci ile aynı işi yapmaktadır. Toprağın yüzlerce altında, kelle koltukta çoluğunun çocuğunun ekmeğini kazanmaya çalışan bu arkadaşlarımız 3.5 aydır maaşlarını alamamaktadır. Aldıkları maaş açlık sınırından bile düşük, 700-800 lira civarında ortalama maaşları var. 3 Yıldır bir tek kuruş zam almadan aynı maaşla çalıştırıyorlar, 1.5 yıldır yemek ve yol paralarını da alamıyorlar.
PEKİ SORUMLUSU KİM?
İşin bu noktaya gelmesinin birinci sorumlusu ana işveren olarak TTK’dır. Armutçuk Müessese Müdürlüğü, TTK Genel Müdürlüğüdür. Bu işi denetleyecek, takip edecek işçilerin haklarını gasp ettirmeyecek olanlar onlardır. Yörenin sesi yetkili yöneticilere, Vali, Kaymakam, Bölge Çalışma Müdürü, Sendika yöneticilerine sesleniyoruz, bu insanların sorununa sahip çıkın. İşçilerimizin haklı davasında sonuna kadar onların yanındayız. Bugün sizin yaşadığınız bu sorunların ana kaynağı bozuk çalışma düzenidir. AKP’nin 8 yıllık iktidarında tüm Türkiye’ye yaydığı, boğazı tokluğuna kölelik anlamına gelen taşeron çalışma düzenidir. Sorunların temel çözümü ise tüm çalışanların tüm emekçilerin grevli toplu sözleşmeli, özgür demokratik sendikal haklara kavuşmasıdır. CHP olarak söz veriyoruz, çalışanların haklarını gasbeden boğazı tokluğuna kölelik düzenini, sömürü düzenini, taşeron düzenini tarihe gömeceğiz, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun sözüdür. Destek verin işçi düşmanı AKP’yi sandığa gömelim” dedi.
HALK DERSİ VERİR
CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı’da konuşmasında, “Emeği sömürme sistemidir bu sistem. Özal döneminden beri sağ partililer tarafından ballı kaymakmış gibi anlattılar. İşte özelleştirme arkadaşlar, ortada tablo. Erdemir, Kardemir, İskenderun özelleştirildi, maden ocakları özelleştirildi.
Kaçak maden ocakları var seyrediyor vali, kaymakam, belediye başkanı. CHP iktidarında bu köle sistemine son verilecektir.
Bu bölgede bir sürü işsiz arkadaşımız var taşeron sistemi kaldırılarak devletin kadrosuna alınacaktır. Bu kötü olaylardan inşallah ders çıkartılır herkes payını alır. Önümüzde bir seçim var, bu faturaları ödeyen halk faturaları kendisine ödettirene gereken dersi verir” dedi.