Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, dün yaptığı basın açıklamasında, 28 Nisan 2010 tarihinde yerel gazetede çıkan "İmama Jet Atama" başlıklı haberi örnek göstererek, sağlık kurumları içerisinde yapılmaya çalışılan bazı tehlikeli atama girişimlerinin devlete olan güveni zedelediğini söyledi.
Yaşanılan sürecin oldukça tehlikeli olduğunu vurgulayan Uysal, Zonguldak Valiliği'nin bazı atamalarda ezildiğini önü sürerek, şunları söyledi:
"VALİ ONAYI ALINMADAN…"
" 29 Nisan 2010 tarihli 'Vali'den Jet İmama Veto' haberi ile de bu atamanın Vali Erdal Ata tarafından durdurulduğunu kamuoyu ile paylaşmıştı. Yapılmak istenen atamanın durdurulması kadar, bu atamanın hangi amaçla ve nasıl gerçekleştirilmek istenildiği de oldukça önemli. Yaşanan süreç oldukça vahim... İl içinde sağlık kurumları arasında yapılan günlük geçici görevlendirmeler de dahi Valilik onayı alınıyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir kuruluşta daha önce hiç çalışmadığı ve Devlet Hastanesi'nde 1 ay çalıştığı halde 4'üncü Müdür Yardımcısı olarak ataması yapılacak kişinin atama işlemleri Valilik onayına sunulmadı. Zonguldak Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne Müdür Yardımcısı olmak için başvuran kişinin dilekçesi Başhekimlikçe İl Sağlık Müdürlüğü'ne sunuldu. İl Sağlık Müdürlüğü, bu atamayı gerçekleştirmek için Vali onayı almadan Sağlık Bakanlığı'nın onayına sundu. Oysa 5442 sayılı Kanunun 8'nci maddesine göre illerde Valiliğin uygun görüşünün bulunması esastır. Bu esasa riayet etmeden Valilik makamının baypas edilmesinin gerekçesi kamuoyuna açıklanmalı. Valilik makamı bu ve öncesinde yapılan atamalarda kanuna aykırı olarak maalesef yok sayıldı.
Bu tür uygulamalar ve ge-lişmeler kaygı verici. Kamu ça-lışanlarının ve halkımızın dev-lete olan güvenini zedeliyor."