Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Bacıoğlu'ndan kamu çalışanlarına çağrı:

 

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, hükümetin hergün kamu görevlileri ve kamu yönetimi ile ilgili kapalı kapılar ardında hazırladıkları düzenlemelere bir yenisini ekleyen hükümetin, şimdi de İl'ler arası rotasyon uygulamasıyla memurları tedirgin etmeyi ve tam olarak siyasi tahakkümleri altına almayı hedeflediklerini vurguladı. Bacıoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Her gün kamu görevlileri ve kamu yönetimi ile ilgili kapalı kapılar ardında hazırladıkları düzenlemelere bir yenisini ekleyen hükümet, şimdi de iller arası rotasyon uygulamasıyla, memurları tedirgin etmeyi ve tam olarak siyasi tahakkümleri altına almayı hedefliyor.

 

İLLER ARASI ROTASYON

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişikliğe gidileceğini söyleyerek, memurların başka illere rotasyonunun sağlanacağının ve personel rejiminin değişeceğinin sinyallerini vermiştir. Bu konu ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Faruk Çelik, kamu personelinin Türkiye'nin her yerinde nitelikli yönlerini vatandaşlara aktarmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, tüm memurlar için iller arası rotasyon uygulamasına geçileceğini belirtmiştir Faruk Çelik 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu parça parça değiştirdiklerini son olarak çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle de ücretlendirme sisteminde yenilikler getirildiğini belirterek, kamu personel rejiminde çok daha kapsamlı değişiklikler yapılacağının sinyallerini vermiştir.  Çok daha yeni düzenlemeler getireceğiz. İkisini söyleyelim: Birincisi personel rejiminin değişmesi lazım. Ben reformları seven bir insanım. Ancak ben müjdeci anlayışı olan bir bakan değilim. Yıllardır çözülmemiş sorunları irademi ortaya koyarak ve riskleri göze alarak çözme yoluna gittim. Mevcut durumda 5 çeşit personel rejimi var. Bu dağınıklığın giderilmesi ve toparlanması gerekiyor. Kaça ineceğini sosyal taraflarla konuştuktan sonra belirleyeceğiz. İkinci reformu da memurlarda rotasyon yaparak gerçekleştirmek istiyoruz. Siz kamu çalışanısınız. Bursa'da çalışıyorsunuz ama neden Bitlis'te, Diyarbakır'da, Erzincan'da çalışmıyorsunuz. diyen Bakan Faruk Çelik, memurların bütünü için iller arası rotasyon uygulamasına geçileceğini söylemiştir.

 

KAPALI KAPILAR ARDINDA DÜZENLEME

Memurlarda rotasyon mutlaka olmalı diyen Çelik taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili bir gündem maddelerinin olmadığını da ayrıca vurguladı. Her gün kamu görevlileri ve kamu yönetimi ile ilgili kapalı kapılar ardında hazırladıkları düzenlemelere bir yenisini ekleyen hükümet, şimdi de iller arası rotasyon uygulamasıyla, memurları tedirgin etmeyi ve tam olarak siyasi tahakkümleri altına almayı hedefliyor. Hatırlanacağı gibi Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerine iller arası rotasyon getirilmiş ve birçok karmaşaya, haksızlığa ve mağduriyete sebep olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın Bursa'da yaptığı açıklama ile bu karmaşanın ve mağduriyetin tüm memurlar arasında hakim kılınmak istendiği göze çarpıyor. İller arası rotasyon uygulamasıyla emekliliğe zorlanacak memurlar, parçalanmış aileler ve sürgün edilen memurlar göreceğimiz aşikârdır. Türkiye Kamu-Sen olarak, tüm kamu görevlilerini bir kez daha tehlikenin boyutlarının farkına vararak, kazanılmış haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz