AKP Genç Yürüyüş Grubu Lideri olduğunu belirten Eyüp Danışmaz, AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Kavgaların ve kısır çekişmelerin olduğu bir Kdz.Ereğli istemediklerini belirten Danışmaz, kongrenin ertelenmesinin gençleri rahatsız ettiğini, Genel Merkezinin başta gösterdiği tutarlı duruşa rağmen bazı AKP'li büyüklerin inatlarını da anlamadıklarını söyledi. Tek adaylı seçime karşı olduklarının altını çizen Danışmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞTIK

Eğer tek adaylı bir seçim için zorlama yapıldığı taktirde yönetime talip olacağız ve genç arkadaşlarımızla birlikte listemizi kongre günü delegelerin önüne koyacağız. Delege seçimlerinden bu tarafa kongre sürecine kadar genel merkez tarafından konuşulanların aksi bir durum ortaya çıkması durumunda sonuna kadar geri adım atmadan adayız. Partimiz için kısa zaman içinde elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Son yaşanan kongre sürecinde ekip arkadaşlarımla birlikte genel merkezimizin doğrultusunda çalışmalara katkıda bulunduk. Fakat kongrenin ertelenmesi sonucunda yaşanan gelişmeler, genel merkezimizin kongre sürecinde koyduğu net tavrı son günlerde göremediğimizi söylemek yanlış olmaz.  

 

BİRÇOK İSİM ORTAYA ÇIKTI

Ortaya birçok isim çıktı. Şuan Karadeniz Ereğli'de il kongresi sonrasında birlik ve beraberlikten çok karışıklık görüntüsü hakim. Bu görüntü biz gençleri de oldukça rahatsız etmektedir. Biz gençler olarak bu durumdan rahatsız olduğumuzu ortaya koymak için bir araya geldik. Yaptığımız istişare sonrasında Genel Merkez yöneticilerimizin ve koordinatör milletvekillerimizin kongre sürecinde yaptığı tüm konuşmalar ve ortaya koydukları tavır neticesinde duruşumuza devam etme kararı aldık.  Fakat bunun aksi bir durum ortaya çıkarsa ve genel merkezimizin duruşunda bir değişiklik olduğu taktirde biz yapılacak olan kongrede (şayet kongre olursa) genç ekip arkadaşlarımızla birlikte Ak parti İlçe Başkanlığına talip olduğumuzu buradan açık ve net olarak söylemek istiyorum.

 

TAM DESTEK VERECEĞİZ

Yerel seçimlere yaklaştığımız bu süreçte Ereğli'miz için en hayırlısı ve en iyi kim belediye başkanlığı yapacaksa bu koltuk için aday olacaksa onun arkasında tam destek vererek duracağımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bizim gençler olarak hedefimiz, iktidarın sesinin daha gür çıktığı bir Ereğli, hizmetlerin aksamadan geldiği bir Ereğli, proje ve hizmet üreten bir Ereğli'dir. Kavganın ve kısır çekişmelerin olduğu bir Ereğli istemiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapacağız. Son olarak tekrar belirtmek isterim ki biz Biz Karadeniz Ereğli Ak Parti İlçe Başkanlığı kongresinde ekibimizle birlikte adayız