AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Emine Çift, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Adem Öztürk, delege ziyaretlerini sürdürüyor.

22 Ocak Pazar günü Büyük Anadolu Ereğli Hotel'de gerçekleştirilecek İlçe Kongresi öncesi, Öztürk, Çift, bazı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri;  Kepez Mahallesi, Üçköy, Bayat, Terzi, Tepeören, Sucüllü, Kızılcapınar, Ova, Güzelyurt, Ramazanlı, Yazıcılar, Çiğdemli ve Ortacı köyleri ile Gülüç ve Ormanlı beldelerindeki delegelerle araya geldiler.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Emine Çift, Ormanlı Belde Teşkilatı'nda ve Kızılcapınar'da yaptığı konuşmasında, Bizler Genel Merkez kadrosunda insanlar olarak, Genel Merkezin ve alınan kararların arkasındayız. Elbette Adem Bey'i destekliyoruz. dedi.

Öztürk ise, delegelere yönelik yaptığı açıklamada, Ereğli'de oy oranlarını arttırarak bugünlere geldiklerini ve yükseltilen bayrağı daha yükseklere çıkarmak istediklerini söyledi.

Kongreyi tek liste olarak geride bırakmak adına seçim çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Öztürk, delegelerin sıkıntılarını dinledi, çözüm önerilerini paylaştı, projelerini anlattı ve destek istedi.

AK Parti bayrağını daha yükseklere çıkarmanın çabasında olduklarını vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:

Kurulduğu günden bugüne kadar mensubu olmaktan gurur duyduğum ve 2006'da girdiğim yönetimde çeşitli görevler üstlendiğim partimde, 2011'in Ocak ayında İlçe Başkanlığı görevine atandım. 12 Haziran 2011 seçimlerinden çok şükür büyük bir gayret ve yoğun bir çalışma temposuyla anlımızın akıyla çıktık. Görüldüğü gibi, Ereğli'de oyumuzu arttırarak bugünlere geldik. Biz, yükseltilen bayrağı daha yükseklere çıkarmak ve daha ileriye götürmek görevini kendimize kabul ettirdik. 12 Haziran'dan sonra kendimize bir hedef koyduk. En kısa vadedeki hedefimiz, Ereğli Belediyesi'ni artık AK Parti saflarına katmak ve Ereğli'yi hizmete boğmaktır. Bu aşk ve şevk ile yanıp tutuşuyoruz. İnşallah bunu Mevlâm bize nasip edecek. Kongre süreçleri yaşanıyor. Bu süreçler bir ayrışma veya bölünme değil, birliktelik ve yenilenme sürecidir. 22 Ocak'ta gerçekleştirilecek kongredeki seçimlerde oy kullanacak 433 delege belirlendi. Sıkıntı olmaması ve birlikteliğimizin devam etmesi adına, Genel Merkezimiz de bir görüş bildirmektedir. Diğer aday arkadaşımız ile birlikte Ankara'ya çağırıldık. Süreç değerlendirildi, her şey masaya yatırıldı ve tek liste halinde kongreye gidilmesi kararı alındı. Tek listeyi sağlama görevi de bana ve ekibime verildi. Bu 'sadece senin ekibin koysun bir listeyi, olsun' demek değildir. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz, inşallah da sonuca ulaşacağız. Kongremizin ardın da Ereğli Belediyesi'ni ve 5 belde belediyesini kazanmak adına sıkı bir şekilde seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Öztürk'e delege ziyaretinde eşlik eden AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Emine Çift de, yaptığı konuşmalarda, Genel Merkez'in bir yol tayin ettiğini ve Ereğli'de Adem Öztürk Başkanlığında devam edilmesi yönünde bir kararın ortaya konulduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde Genel Merkez'in bir değerlendirmede bulunduğunu belirten Çift, şunları kaydetti: Bu değerlendirmeyi yanlış anlamayın. Bu değerlendirme 'Ahmet iyidir, Mehmet kötüdür, Ali çok sevdiğimiz, dürüst bir arkadaşımızdır, öbürü kötü hasletlere haiz bir arkadaşımızdır' şeklinde değil. AK Parti kadroları ve tüm çalışma arkadaşlarımız, elbette birbirinden değerlidir. Ama Genel Merkez bu kongre dönemlerinde tek listelerle yola devam edilmesi noktasında bir karar ortaya koydu. Çok net bir şekilde bu kararın arkasında. Sadece Ereğli'ye has bir uygulama değildir. Bu güne kadar yapılmış bütün kongrelerde desteklenen adaylarla yola devam edilmiştir. Ereğli 'de de Adem Öztürk Başkanımız, başkanlığında diğer arkadaşlarımızla bir araya gelerek yola devam kararı alınmıştır. Bunun farklı gerekçeleri var. Genel Merkez bu değerlendirmeyi yaparken, en sağlıklı yolun seçimlere daha sağlam daha güçlü gidebilmek adına tek listeler olduğuna kanaat getirdiği için bu yönde tasarruf ortaya koymuştur.  İnşallah Pazar günü tek listeyle Adem Bey başkanlığında yolumuza devam edeceğiz. Umudumuz ve beklentimiz bu yöndedir. Bizler Genel Merkez kadrosunda insanlar olarak, Genel Merkezin arkasındayız. Elbette Adem beyi destekliyoruz.