CHP Kdz.Ereğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Çelik, başlatılan Anadolu yollarında yedi ayda yedi bölge çalışmalarına dikkati çekti.

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan öncülüğünde başlatılan Cumhuriyet Halk Partili Kadınları Anadolu yollarında yedi ayda yedi bölge çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini belirten CHP Ereğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Çelik, 15 Ocak 2013 tarihi itibariyle tüm İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ile kadın kollarının tek ses tek yürek olacağını söyledi. Çelik konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

DOKUZCAN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLADI

Türkiye'nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkı ile buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluştura bilmek amacıyla Kadın Kolları MYK ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Hilal Dokuzcan öncülüğünde başlayan CHP'si Kadınları Anadolu yollarında yedi ayda yedi bölge çalışmamız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu çalışma kapsamında düzenlenen, 8-9-10 Kasım 2 İl Başkanları eşgüdüm toplantısı ile bölge çalışmalarında etkinliği arttırmak, örgüt içinde iletişim ve eşgüdüm sağlamak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu arttırmak ve umudu inancı ve güveni örgütlemek amacıyla yedi ayda yedi bölge çalışmasının yedi ayda İl çalışmalarıyla güçlenmesine karar verdik. Bu doğrultuda; biçimi geliştirmek önce çıkmaktadır. Dolayısıyla İl ve İlçelerde yapılacak çalışmalarının arttırılması ve eş zamanlı olması önemli hale gelmektedir. Bunun için yedi ayda yedi bölge çalışması yedi ayda İllerle, uygulanabilecek hale getirilmiş ve İllerin yedi aylık çalışma planları ve programları İl Başkanları toplantımızda hazırlanmıştır. Bu çalışmalardan sonra yedi ayda İlçe, yedi ayda mahalle yedi ayda sandık çalışmasına geçilecektir. Burada hedef seçimlerin iki ana unsuru olan Kadınlar ile Sandığı bir araya getirecek çalışmayı en etkin biçimde gerçekleştirmektir.

 

TEK SES TEK YÜREK

Tüm İller, yerel seçimlere giderken, yedi ayda İller çalışmasını başlatıyoruz. Gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Çalışmalarımız boyunca ana vurgumuz Eşit Temsil Eşit katılım talebimizi arttırmak, kadının sesini çoğaltmak ve bu sesi paylaşmak olacak. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşı umudu inancı ve güveni örgütlemek birincil görevimizdir. Ülkemizin her şeyden çok birliğe ve bütünlüğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacı var. Daha mutlu daha huzurlu bir hayat için tek ses tek güç, tek yürek olmaya ihtiyaç var. Bu güç kadınlardan gelecek, Anadolu'nun kadınlarından.