Kamu-İş’in, GMİS’e yaptığı ziyarette konuşan Muslu, “Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine Mart ayında başlayacağız. Temennimiz TTK’nın geleceğidir, güçlenmesidir. Çalışanlarımızın ücretlerinin iyileştirilmesini, düşük ücretle çalışan arkadaşlarımızın ücretlerinin, eski işçi arkadaşlarımıza oranla seviyelerinin yükseltilmesini istiyoruz. Bunu yaparken de kurum ile çalışanların geleceğini de bir arada düşünmek durumundayız” dedi.

 

Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) Genel Sekreteri Erhan Polat ve Kamu-İş Yetkilileri, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ile görüştüler. Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Sekreteri Taci Alkaya, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş hazır bulundu.

 

MART AYINDA BAŞLIYOR

1 Ocak 2011 tarihinde başlayan ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışanları ilgilendiren 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, “Sizleri Zonguldak’ta ve Sendikamızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Madencilerin evine hoşgeldiniz. Bu ziyaretiniz hem GMİS’e hem de maden işçilerine güç kattı. 1 Ocak 2011 tarihinde başlayan TİS sürecimiz var. TİS görüşmelerine Mart ayı içinde başlayacağız. Temennimiz TTK’nın geleceğidir, güçlenmesidir. Çalışanlarımızın ücretlerinin iyileştirilmesini, düşük ücretle çalışan arkadaşlarımızın ücretlerinin, eski işçi arkadaşlarımıza oranla seviyelerinin yükseltilmesini istiyoruz. Bunu yaparken de kurum ile çalışanların geleceğini de bir arada düşünmek durumundayız. Bugüne kadar, toplu sözleşmeden toplu sözleşmeye değil her zaman bize vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ın, TTK’nın ve maden işçisinin yanında olmanızdan dolayı da teşekkür ediyoruz. Çalışanlarla ilgili sıkıntıları sizlere her fırsatta aktardık ve yardımcı oldunuz. Bu toplu sözleşme sürecinde de, daha sonraki süreçte de Zonguldak’ın, maden işçisinin yanında olmanızı diliyoruz. Toplu sözleşme masasında da desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

 

HERKESİ MEMNUN EDECEK

Ziyarette konuşan Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat ise hem çalışanları hem müesseseyi memnun edecek bir toplu iş sözleşmesini bağıtlamayı dilediklerini söyledi. Polat; “Maden işçisi TTK’nın ayrılmaz bir parçasıdır. Bugüne kadar sizlerin, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın, maden işçilerinin hakkını korumak için verdiğiniz mücadeleyi saygıyla karşıladık. Sizlerin ayrıca işyerini varetmek için gösterdiğiniz çaba için de teşekkür ediyoruz. İşçilerin haklarını ve menfaatlerini korurken aynı zamanda müessesesinin varlığını devam ettirmesi konusundaki düşünceleriniz bizlerde pozitif düşünceler yarattı. Çalışan arkadaşlarımızın hem ücretlerini hem de sosyal haklarını geliştirebilmek için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da çalışan arkadaşlarımızın isteklerini, ihtiyaçlarını ve müessesesiyi dikkate alacağız ve bu dönemde sıkıntıya yol açmadan hem sizleri, hem çalışanları hem de müessesemizi memnun edecek bir toplu iş sözleşmesi bağıtlamayı diliyoruz. Müzakerelerine başlayacağımız toplu iş sözleşmesinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kamu-İş ile GMİS arasında başlayacak TTK’da çalışanları ilgilendiren 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumu 9 Mart 2011 tarihinde Zonguldak’ta gerçekleştirilecek.