Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Osman Aydın ile Kulüp üyesi Naci Orhan, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ayrı ayrı ziyaret ettiler.
BAŞKAN AKDEMİR'DEN
REKTÖR ÖZER'E ZİYARET
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ziyarette, Zonguldak Belediyesi'nin üniversiteye büyük önem verdiğini ifade etti.
Akdemir, öğrencilerin sosyal hayatını geliştirecek tesis yapımı konusunda her türlü destekte bulunduklarını, bundan sonra da bulunmaya devam edeceklerini söyledi.
Zonguldak için önemli olduğundan üniversitenin daha da büyümesini şehrin istediğini anlatan Akdemir, şunları söyledi:
Zonguldak, üniversitenin büyüyerek gelişmesinden dolayı öğrenciler tarafından tercih edilen kent konumuna geldi. Öğrenci ve yurt sayılarının artması, ilimize büyük katkılar sağlıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi'nin gelişmesi yönünde her türlü çabayı gösteriyoruz, daha da gelişmesini istiyoruz. Bunun için bize düşen ne varsa yapmaya hazırız dedi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de, üniversitenin Zonguldak Belediyesi başta olmak üzere ilçe ve belde belediyelerinden önemli destekler aldığını, bu desteklerin üniversitenin gelişiminde önemli katkı sağladığını belirtti. Prof. Dr. Özer, şunları söyledi:
Üniversitelerin yerel yönetimlerle olan iletişiminin önemine inanıyoruz. Özellikle belediyelerimizin bu anlamada sağladığı destekler, üniversitenin gelişiminde önemli rol oynuyor. Bülent Ecevit Üniversitesi, artık Zonguldak ve çevresi için bir öncü niteliği kazanıyor. Bunu da el birliği ile başarıyoruz.