AKP önceki İl Başkanı Celil Uzun ve Zonguldak Belediyesi önceki Başkanı Secaattin Gonca, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'nin önceki İl Başkanı Celil Uzun, bölgeye kurulması düşünülen termik santraller ile ilgili de düşüncelerini şu şekilde açıkladı.

 

"HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLENMESİ NOKTADAYIZ"

 

Zonguldak’ta öyle bir politikalar yapılıyor ki insan üzülüyor. Geçmişte konuşulanlarla yapılanlarla şimdiki yapılanlar arasında dağlar kadar fark var. Ben devamlı burada olduğum için Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Devrek bölgelerindeki siyasete baktığımız zaman, bir kısır döngü içerisinde. Aslında halkımızdan özür dilenmesi gereken bir noktadayız. Geçenlerde Ereğli’de bir takım siyasi olaylarla karşı karşıya kaldık. Burada da aynısını devam ettirdiler. Gündem de Referandumda hayır oyu verebilmek için bazı şeylere belediyeler ‘hayır’ demek için bazı pankartlar yapıldı.

 

"GAZETELERE DEMEÇLER VERİLDİ"

 

Gazetelere demeçler verildi. Mesela termik santral olayı oldu. Baktığınız zaman Ereğli’de bir takım kişiler ‘termik santrale hayır’ yazısını büyük puntolarla yazdılar. Tabii, bu Antalya Belediyesi’nden alınan şeyler. Buna itirazım yok. Termik santrale karşı gelenlerden bir tanesi de benim. Şu an CHP’nin Çankaya İlçe yönetiminde olan Avukat Ünal Demirtaş var. Benimde avukatımdır, Ankara da. Kendisi Ereğli’nin de yerlisindendir. Bundan bir ay kadar önce termik santralin yapılmaması konusunda kendisi köylülerin itirazı olduğunu söyledi. Oturduk, inceledik ve haklı olduklarını gördük.

 

"REKTÖRDEN YAZI YAZMASINI İSTEDİM"

 

O zaman Sayın ZKÜ Rektörü’nü aradım ve rektörden oranın üniversiteye verilmesi için yazı yazmasını istedim. Bu dosyayı şu anda takip ediyoruz, ama sessiz sedasız yapmaya çalışıyoruz. Ama en son termik santrale karşı olduğunu söyleyen, konuşması gereken insanlar bir bakıyorsunuz, referandumu kullanarak ‘hayır’ cümlelerini ortaya çıkarıyorlar. Ben buna şaşırıyorum. Neden derseniz, 2000’li yılların gazetelerini incelerseniz, şimdi o ‘hayır’ diyen insanlar, o zaman termik santralin açılması için Ankara’ya kadar gitmişler. Şimdi ‘hayır’ diyorlar. İnsan buna üzülüyor. Duayen gazeteciler var. Eyüp Bektaş, Sina Çıladır abimiz termik santralin kurulması için köşelerinde yazılar yazmışlar. Hasan Gemici, Boray Baycık, Halil Posbıyık bunların hepsinin demeçleri var. Hepsi de şu an aynı partide zaten ve hepsinin termik santralin açılması için demeçleri var. Ama şimdi sırf ‘siyaset olsun’ diye asıyor pankartları. İşte bu yüzden Ereğli halkından özür dilememiz gerek.”