Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kanalizasyon projesi kapsamında yollardaki çalışmalar nedeniyle vatandaşların aceleci tavrına üzüldüğünü söyledi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zonguldak Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendiren Başkan Akdemir, bir çok bölgede kanalizasyon projesi nedeniyle yapılan çalışmalar nedeniyle yolların kazılarak boruların döşendiğini ifade etti.
Çalışmalar nedeniyle doldurulan bölgelerde zeminin oturmasının en az 20 günü bulduğunu ifade eden Başkan Akdemir, vatandaşların aceleci davrandığını söyledi. Kanalizasyon projesi çalışmalarını özellikle yakından takip ettiğini dile getiren Akdemir, şöyle dedi:
“Çalışmalarımızı sıkça denetliyoruz. Ben özellikle yapılan işleri kendim takip ediyorum. Çalışmaları yerinde inceliyoruz. Zira vatandaşlarımız çok hassas. Özellikle şoför esnafımız çok aceleci. Ben sadece vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyorum. Bu işler yapıldıktan sonra çıkacak güzellikleri görecekler. Ancak yapılan işlerde zeminin oturmasının en az 20 gün veya bir ay olduğu söyleniyor. Onun dışında yapıldığı zaman çökmelerin kesinlikle olacağını söylüyor teknik arkadaşlar. O nedenle ben de yapılan işin gereğini söylemeye çalışıyorum. O nedenle şoför esnafı ve vatandaşlarımızın aceleci tavrına da üzülüyorum. Çünkü arkasından bize tekrar farklı bir iş çıkacak. Ben o çıkacak işin bizler tarafından ödenmesini istemediğim için böyle konunun üzerine hassas davranıyorum. Halkımızın ve özellikle şoför esnafının bu konuda biraz daha duyarlı ve biraz daha hassas olmasını istiyorum ve bize destek olmalarını istiyorum.”-
100. YIL BELEDİYE
TERMİNALİ
Bir süre önce ihale edilen ve restorasyon çalışmaları halen devam eden 100. Yıl Belediye Terminali’nin de güzel bir görünüme kavuşacağını dile getiren Başkan Akdemir, terminal çalışmaları hakkında şunları kaydetti:
“Güzel bir terminale kavuşacağımızı zannediyorum. Arkadaşlar titiz ve güzel çalışıyorlar. Biz belediye terminalini çevre düzenlemesi ile birlikte bitirmek istiyoruz. onu da başardığımız da Zonguldak halkımız güzel bir terminale kavuşmuş olacak. Ve biz de vatandaşlara bu hizmeti sunmaktan mutluluk duyacağız. 69 ambarlarının mevkiine belediye terminale yapılması bizden önce gündemdeydi. Şartların gelişimi içerisindeki bir değerlendirme olacak. Şimdi ki terminal binamız iyileştirildi. Çevre düzenlemesini yaptığımız zaman da bu sıkıntıyı biraz daha aşmış olacağız. 69 ambarları mevkiine terminal yapılması ileriki yıllarda yapılacak bir iş olacak.”

ANKARA KÖPRÜSÜ
Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan Ankara Köprüsü’nde kuruldan alınan izinle restorasyon çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Akdemir, “Tabiat Kurulu’ndan izin alarak başladım o işe. Zira kültür müdürlüğümüzün bünyesinde olan bir yerdi.
Ancak çok gecikecekti. Üst bloklardan taşlar düşüyormuş. Bir kaç arkadaşımız yaralanmış. Bu durumları önlemek ve güzel görüntüyü sağlamak amacıyla çalışmalara başladık. Güzel de olacak. Aslına uygun ve daha modernize ederek, yani boyası bile değişmeden yapılmak üzere arkadaşlara talimat verdik. O şekilde yapılıyor. Halkımızda çok memnun oldu” diye konuştu.