CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Büyük Taarruz 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Köktürk, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında Türk Ordusu 26 Ağustos 1922'de Yunanlılara karşı Büyük Taarruzu başlatmış, 30 Ağustos 1922'de de, tarihin en önemli savaşlarından biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni kazanarak, Yunan Ordusu'nu ve onun arkasındaki emperyalist güçleri ağır bir yenilgiye uğratmıştı.
Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Türk Ulusunun bir daha emperyalistlerin ağına düşmemesi, uygar uluslar içinde hak ettiği yeri alması için büyük devrimlere girişmişler; Eğitimden sağlığa; yaşamın her alanında devrimler yapılmış, Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyanın saygı ile izlediği büyük bir devlet durumuna gelmiştir.  Ne yazık ki, 1950 sonrası çok partili yönetime geçilmesinden sonra, Büyük Önderimizin izlediği tam bağımsızlıkçı ve emperyalizme karşı olan politikalar yerine, ülkeyi bağımlı, insanlarımızı yardımla yaşamaya mahkûm edecek ekonomik politikalar izlenmiştir dedi.
AKP iktidarını eleştiren CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 4+4+4 yasasıyla medrese eğitiminin önünün açıldığını belirtti.
Köktürk'ün açıklaması şu şekilde:
AKP'nin on yıllık iktidarı döneminde ise; en başta öğretim Birliği ilkesi zedelenmiş, 4+4+4 yasasıyla medrese eğitiminin önü açılmıştır.
Yine AKP döneminde; alt kimlik – üst kimlik tartışmaları, Açılım politikaları ve Oslo'da terör örgütüyle müzakere yapılması sonucunda, terör azgınlaşmış, eşkıya yol keser, yol kontrolü yapar duruma gelmiştir…
Geçtiğimiz günlerde Şemdinli'de, Hakkâri'de, Şırnak'ta, Gaziantep'te yüreklerimizi dağlayan terör saldırılarında onlarca askerimizi ve yurttaşımızı kaybettik. Terörün bu kadar azgınlaşmasının yegâne sebebi izlenen yanlış politikalardır.
Ayrıca sadece içeride değil, Ortadoğu coğrafyasında yapılan yanlışlıkların sonucu savaş çığlıklarının yükseldiği ağır bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu'daki enerji ve su kaynaklarına sahip olmayı ve devletlerin sınırlarını yeniden dizayn etmeyi kısa vadeli hedef olarak ortaya koyan güç ve anlayış sahiplerinin taşeronluğunu yapmanın ülkemizi belirsiz ve karanlık bir sürece doğru taşıdığını görüyoruz.  Her şeye rağmen; Türkiye tüm bu kuşatılmışlıkları aşacak kadar büyük ve zengin bir tarihe sahiptir. Sevindirici olan; Türk halkının büyük bir bölümü oynanan oyunun farkındadır. Ulusumuz bu durum karşısında gereğini yapacak güç ve kararlılıktadır... Bu yolda Şanlı zaferimiz ve Büyük Atatürk'ün çizdiği yol rehberimiz olacaktır.
30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyor, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize, Bağımsız ve güzel bir ülke bırakan atalarımızı saygı ve minnetle anıyoruz ve böyle bir günde bir kez daha laik demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin varlığına, bağımsızlığına, bütünlüğüne, tüm yurttaşlarımızın birlikte barış içinde yaşama iradesine kararlılıkla sahip çıkacağımızı haykırıyoruz.