Zonguldak Demokrasi Platformu, ülkede son günlerde artan terör olaylarına tepki gösterdi. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde Zonguldak Demokrasi Platformu Bileşenleri adına bir basın açıklaması yapan MMO Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, "Gün birlik olma günüdür. Gün, terörün her türlüsüne direnme günüdür. Gün, bağımsızlığımızı kollama ve yaşatma günüdür" dedi.
Kaymakçı, konuşmasında şunları söyledi:
"7 Aralık 2009 tarihinde Tokat'ta bir askeri araca teröristlerce açılan ateş sonucunda 7 askerimizin öldürülmesi ve 3 askerimizin yaralanması halkımız arasında büyük bir üzüntüye neden olmuştur. Bölücü teröre yaklaşık 30 yılını veren ülkemiz, çok büyük acılar yaşamış, on birlerce masum insan, genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk bu vahşetin hedefi ve kurbanı olmuştur. On binlerce insanımızın canına kıyan ve ülkemizin çok önemli zamanı ve ekonomik kaynaklarını tüketen terör olayları son zamanlarda artarak devam etmektedir.
İnsan yaşamını hiçe sayan, ülkemizi emperyalizmin sömürgesi olmasını ve halkımızı bir kargaşa ortamına sürüklemeyi amaçlayan bu alçakça, kalleşçe saldırıları ve arkasında olanları nefretle lanetliyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç dikkate alındığında yaşanan gelişmeler kaygı vericidir. Saldırıları planlayanların alçakça yöntemlerle ulaşmaya çalıştıkları emellerine halkımız ve demokrasi yanlısı güçlerle birlikte yılmadan, usanmadan karşı koyulacak, barış, kardeşlik ve dostluk için yaşanabilir bir dünya ve bağımsız bir Türkiye için mücadele ve dayanışma içinde olmaya devam edilecektir. Bu alçakça katliamların ve ona bağlı olarak yaratılan terörün amacına ulaşmasına toplumumuz asla izin vermeyecektir. Bu terörist saldırıların ülkemizin vatandaşları arasında var olan ve yüzyıllara dayanarak gelen kardeşlik duygularını bozmaya gücü yetmeyecektir. Bizler, son zamanlarda artan terör ve şiddet olaylarını, her nereden ve nasıl gelirse gelsin, lanetliyoruz. Saldırılarda yaşamlarını yitiren canlarımıza Tanrı'dan rahmet, yaralılara acil şifalar yakınlarına ve halkımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz."