Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, terör ve deprem açıklamasında bulundu.Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, cumhuriyetin 88. yılının kutlandığı bu günlerde ne yazık ki Doğu Anadolu Bölge'sinde önce terör sonra da deprem felaketi ile içlerinin sızladığını söyledi. Kara, Cumhuriyetin kuruluş amaç ve felsefesine, en az kurucular kadar yürekten inandığımızı, kuruluş ilkelerini hiç taviz vermeden yaşatmaya azimli olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Ülkemizi kuruluş amaçlarından saptıracak yerli ve yabancı odakların oyunlarının karşısına Memur Sen, hiçbir siyasi ayrım ve çıkar gözetmeden, yüce milletimizle birlikte çıkmaya devam edecektir. Son zamanlarda yoğunlaşarak artan terörün hedefi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak, vatanımızı bölmektir. Bu hain örgütün arkasında uluslar arası güç merkezlerinin olduğu açıktır. Ancak, her şeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devletini vatanı ve milletiyle, bölünmez bir bütün olarak sonsuza dek yaşatmak, en başta gelen görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirmemize Hiçbir güç mani olmayacaktır. Milletçe bu ihaneti bastırmaya, muktedir olduğumuza inanıyorum. Tarihte görüldüğü üzere bu necip millet acıların paylaşımında ve yaraların sarılmasında yine tek vücut oldu.
Türkiye'nin eğitim sağlık insan hak ve hürriyetleri anlamında elde ettiği ilerlemeyi yeterli görmüyor. Yapılacak yeni anayasa ile bu hak ve özgürlüklerin daha ileriye taşınacağını ümit ediyor ve bekliyoruz.
Sağlık Sen Zonguldak Şubesi olarak, tüm halkımızın barış sevgi, kardeşlik huzur içersinde yaşaması temennisi ile terörde ve depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, acılı ailelerine baş sağılığı diliyor acılarını yürekten paylaşıyoruz dedi.