Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, geçtiğimiz Cuma günü Akçakoca yolunda aracına yapılan saldırı nedeniyle parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, polisin yaptığı bir karışıklık sonucu hayatlarını kaybedebileceklerini ve yanlış anlama yüzünden oğluyla kendisinin terörist muamelesi gördüklerini ifade etti. Turpcu, büyük bir şok yaşadıklarını belirterek şunları söyledi;

 

“BİZİM ARABAMIZ SİYAH, ARANAN ARABANIN İSE BEYAZ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

“1 Nisan günü CHP’nin aday adaylarını tanıtım töreninden sonra oğlum Atakan’la birlikte İstanbul’a yola çıktım. Arabanın arka koltuğunda oturuyordum. Belli bir süre gittikten sonra saat 20.00’ye doğru trafiğin tıkanmasıyla birlikte aracımızın durduğunu ve önümüzün bayağı kapalı olduğunu gördük. Dolayısıyla polis güçleri ve emniyet ilgili ne bir işaret, ne bir uyarı levhası hiç bir şey yoktu. Bizi kimse durdurmadı, biz kendimiz trafiğin akışından dolayı durmuştuk. Öyle beklerken silahlı tek kişi, hiç sevmediğimiz bir tiplerden geldi ve doğrudan bana nişan aldı. Ben, ‘Oğlum bu bizi herhalde başkalarıyla karıştırdı’ dedim. O arada arkamızdan 25’e yakın mermi sesi duyduk, ileride polisleri görünce rahatladık. Fakat onlar da bize terörist muamelesi yaptılar. Konunun aslı şuymuş, Akçakoca’da aranan bir çete reisini yakalamak üzere, ‘siyah bir Mercedes’le geliyor’ diye bir duyum alıyorlar. Bizim arabamız da siyah, dolayısıyla arabayı karıştırarak başımıza böyle bir olay geliyor. Sonradan tabi aranan arabanın renginin beyaz olduğunu öğrendik.”

 

“60’A YAKIN POLİS VE HEPSİNDE OTOMATİK SİLAHLAR VARDI”

“Çocuğumla beraber ölümden döndük. Neticede yaşamak güzel bir şey, ifade verdim, ama şikayetçi olmadım. Çünkü onların yaptığı da bir hata, kazayla çok insanlar ölüyor. Dolayısıyla polis teşkilatından bu nedenden dolayı şikayetçi olmadım. Nazım Hikmet’in dediği gibi, yaşamak güzel şey… Partimizin 12 Haziran’da iktidara gelmesiyle birlikte polis teşkilatının kendi asli işleriyle daha fazla ilgilenmesi, eğitim yapması ve bu hatalarını düzeltmeleriyle ilgili çalışmaları olacaktır. Bu hatalar ve kazalar inşallah başka insanların başına gelmez, gerçekten büyük bir olay yaşadık. Şokunu bayağı yaşadık. Arabamıza dört tane mermi isabet etti, çok şükür canımıza bir şey olmadı. Gazetelerde ve internet sitelerinde çok haber olduğu için böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Daha kötüsü olabilirdi, sevincimiz bu, bunun bir karışıklık olduğunu anlamıştım, polisin karıştırması beni daha çok üzdü. Çünkü 60’a yakın polis ve hepsinde otomatik silahlar vardı, çok büyük bir operasyondu. İyi ki yanımda yardımcım Volkan yoktu, o da yanlış anlayıp ters bir tepki gösterseydi, tamamen taranabilirdik. Oğlumla gitmem büyük bir şans olmuş. Genel Merkez’den büyüklerimiz arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulundular.”

CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ise, yaşanan olayın siyasi bir olay olmadığını belirterek şunları söyledi;

 

“CAN KAYBI OLMADI, AMA OLABİLİRDİ”

“Bu olay hepimizi üzdü, kendisine geçmiş olsun diyoruz. Olayın gündeme alınması gereken boyutu münferit bir olay olmasıdır. Siyasi bir olay olamaz, CHP zaten buna müsaade etmez. Kamuoyunun bu olayı işlemesi gereken boyutu oluşma şeklidir. Can kaybı olmadı ama olabilirdi. Emniyet teşkilatımızın Zonguldak’ımızın güvendiğiniz önemli birimlerine bu kadar somut değerler oluşmadan böyle bir gelişme üzücü oldu.”