Hakkari'nin Geçimli karakolunda şehit düşen Ormanlılı Jandarma Er Metin Çevik'in ailesini ziyaret eden Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar başsağlığı diledi.

 

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, partililer ve köy muhtarları Hakkari'nin Geçimli karakolunda şehit edilen 6 askerden biri olan Jandarma Er Metin Çevik'in ailesini ziyaret ettiler başsağlığı dilediler. Okunan Kuran'ı Kerim'in ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi önceki Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Şehitlik en yüksek mertebe Kuran-ı Kerim'de birçok yerinde var. Şehitler için onlara sakın ölüler demeyiniz buyurmaktadır. Maalesef yaklaşık 30 senedir Türkiye terör ile mücadelesinde 6 bine yakın şehit vermiştir. Bugün terör hedefine varamamışta hedef olan ülkemizi bölge noktasından Türkiye'mizi getiremediyse bu şehitlerin kanı ve canı bahasına elde edilmiş bir sonuç olarak düşünmek lazım. Bu bakımdan gerçekten içimiz kan ağlıyor elbette ateş düştüğü yeri yakar. Terör ile mücadelede Türkiye mutlaka sonuç alacaktır. Terör ile mücadele eden insanları dikkate alarak konuşması lazım. Orda terörist ben teröristim diye bağıra bağıra gelmiyor. Bazen vatandaş kılığında polisin askerimizin karşısına çıkıyor bazen kaçakçı kimliği ile bakıyorsunuz arkasında terör örgütü çıkıyor.

Karakollar yeni ihtiyaçlara cevap verecek şekilde inşa ediliyor. Onda bir kaynak yetersizliği söz konusu değil ne gerekiyorsa yapılıyor işin tabiatından kaynaklanan bir takım zorluklar işi geciktiriyor. Bölgede terör ile mücadele etmek kolay değil. Biz yıllardır bu işlerle uğraşıyoruz çünkü gündüz karşıdan gelen masum bir vatandaş gece terörist dedi.

Baba Recep Çevik ise konuşmasında şunları ifade etti:

İlk görüntüyü o almış ilk ateşi o açmış çatışmaya ilk o başlamış baya müddet çatıştıktan sonra da bandan sızmışlar o da aşağıya inmiş baya çatışmışlar ki el bombası atmışlar sonra şehit düşmüş. Yetersiz kaldı sayıları bence. Uçaksavarda 2 kişilermiş geceymiş ve yola da yakınmış. Karakol Komutanı az önce aradı intikamımızı fena alacağız diyorlar bizimkiler 50 ölüm yapmışlar hala intikamımı acı alacağız demişler. İhbar yapıyorlar biz basacağız diyorlar ama ne zaman basacaklar hangi saatte basacaklar bilinmiyorlar. Çocukta o zaman demişti ihbar alıyoruz demişti biliyordu çocuk baskın yapılacağını her an her dakika tereddütteydi. Halen daha tehdit ediliyor oradaki askerlerle komutanlarla görüşüyoruz demin komutan aradı başsağlığı diledi bir şey yapamıyoruz dedi. Hala intikamımızı fena alacağız diye baskı yapıyorlarmış.