Batı Karadeniz İş Birliği Platformu Toplantısının 4.sü Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasının Ev sahipliğinde Alaplı da yapıldı.
Toplantıya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Arslan, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cihat Yaban , Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ömer Tüfekçi ,Müsiad Kdz Ereğli Şube Müdürü Kemal Kurtul , Kdz Ereğli Osb Müdürü Gürdal Dağlı ,Alaplı OSB Müdürü Ali Eren Erid  Ereğli İşadamları Derneği Müdürü katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Alaplı Tso Genel Sekreteri Taner Arslan şunları söyledi:
İlçemiz Alaplı son yıllarda Tersanelerin kapanması 6000 kişinin işsiz kalması, Erdemir'in özelleştirilmesi ve saç piyasasındaki dalgalanmalar ve belirsizlikler, TTK'ya yeni personel istihdam edilmemesi, fındığın yeterince dış pazarda tanıtılmaması, Teşvik paketlerinde bölgemizin istediği yeri ve konumu alamaması ve özellikle DLH tarafından ilçemize yapılacak liman için onay verilmemesi ile birlikte aşırı ivme kaybetmiş ve düşüş eğilimine doğru devam etmektedir.
Bölgemiz bununla birlikte işsizlik artmaya devam etmekte ve Ekonomik göç hızlanmaktadır. Bölgemizde Organize Sanayi Bölgeleri bugüne kadar rantabl hale dönüştürülememiştir. Komşumuz Düzce büyük bir Sanayi hamlesi başlatmış neredeyse Düzce'de boş arazi kalmamıştır.
Bir zamanlar Türkiye'nin 7.büyük ekonomisine sahip olan İlimiz bu günkü durumu malumlarınız olduğu üzere ortadır, İlimiz kalkındırmak ve geçmişte olduğu sıralara getirilebilmek için var gücümüzle çalışarak, tüketen değil üreten bir İl olma gayreti içersinde
Çalışmalarımızı elbirliği ile ben değil biz sloganı ile devam ettirmemiz gerekiyor, İlimizde
Kurulan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının da Bölgemizin yeniden toparlanmasında
Önemli bir rol oynayacağını bekliyoruz. Eski rüzgârımızı tekrar estirebilirsek bu il çok iyi yerlere gelir. İlimizin geleceğinin tasarlanmasında Kalkınma Ajansımıza da çok büyük görevler düşüyor, yerel fırsatları Ülkemiz Genelinde avantaja çevirebilecek projelere odaklanmalıyız.

ALAPLI GÜZELLİKLERE LAYIK
Eğer İlçemizde kurulması planlanan ALPORT ALAPLI LİMANINA Halkımızın, Tüccar ve Sanayicimizin ve Siyasilerimizin destekleri ve çabaları ile izin alabildiğimiz takdirde Bölgemiz ve komşu Bölgelerde üretilen mamul, yarı mamul ve hammaddeleri Rusya, Türk Cumhuriyetler ve Balkanlara rahat bir şekilde ulaştırıp buralara ticaretimizi geliştireceğimize inanıyorum. Coğrafi ve stratejik konumu itibariyle Ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan Alaplı tüm bu güzelliklere layıktır.
BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ise, İşbirliği Platformunun bölgemizdeki özellikle Ticaret ve Sanayi Odaları ve İş Adamları Dernekleri arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu belirterek, toplantıya ev sahipliği yapan Alaplı TSO'ya teşekkür etti. Daha önce Zonguldak merkez ve Kdz. Ereğli VE Devrek ilçesinde gerçekleştirilen İşbirliği Platformu toplantılarının daha geniş katılımlarla devam edeceğini, platformun çalışmalarına katkı sağlamasına yönelik bölgede yer alan farklı kamu kurumu temsilcilerinin de daha sonraki toplantılara davet edileceğini bildirdi. Toplantılarda gündeme getirilen konuların sadece konuşulmaktan ibaret kalmaması gerektiğini belirten Tezel, önceden belirlenmiş gündemlerle gerçekleştirilecek toplantıların önümüzdeki dönemde bölgede yapılacak çalışmalara yön vereceğini söyledi.