Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Komiser Yardımcısı Oktay İmat ve polis memurları ile birlikte Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, kendisinin de polis ailesinden olduğunu belirterek, şöyle konuştu;  "Kuruluşu 1845'li yıllara dayanan bir teşkilatımızın 167. yıl dönümünü kutluyoruz. Bende bir polis ailesi olduğumdan teşkilatımızın çalışma ortamlarını, görev sorumluluklarını, anlayışlarını biliyoruz. Vatandaşlarımızın onlardan beklentilerini de biliyoruz. Özellikle polis teşkilatımız gösterdiği çalışma azmiyle duyarlılıkla ve başarılarla vatandaşın huzur, güven ve teminat noktası olmuştur. Suçların önlenmesi açısından çok caydırıcı önemli bir rol üstlenmiştir. Özellikle ilçemizde de polis teşkilatımızın çok güzel çalışmaları var. Emniyet Müdürümüzün şahsında tüm emniyet teşkilatını bu başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.
Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş da, "Polis teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümü bizim için çok daha farklı ve esprili oldu. İlimizin plakasının sonu 67 olması da işin bir başka esprili boyutu oldu.
167. kuruluş yıl dönümünü Zonguldak'ta kutlamak bizim için onurdur ve sevinç kaynağı oldu. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve desteklerinizden dolayı teşkilatım adına sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.