Alaplı Kaymakamlık ve Mal Müdürlüğünün, ilçe halkının yıllardır mesire alanı olarak kullandığı 8 dönümlük paha biçilemez araziyi 49 yıllığına yıllık sadece 11 Bin TL'ye müstecire vermesi sonrası kamuoyunda oluşan tepkiler sonrası ihalenin iptal edilmesini değerlendiren Canlı Alabalık Tesisleri sahibi Ali Çalışkan gerginleşen kamuoyunu rahatlatacaklarını bildirdi.

Kaymakamlık ile Mal Müdürlüğü, ilçe halkının yıllardır mesire alanı olarak kullandığı 8 dönümlük paha biçilemez araziyi 49 yıllığına yıllık sadece 11 Bin TL'ye müstecire vermesinin ardından yaşanan süreçte Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ile birlikte ihaleye çıkartılan arazide incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın ihaleyi askıya alması ile ilgili kararının ardından açıklama yapan Canlı Alabalık Tesisleri sahibi Ali Çalışkan,  gerginleşen kamuoyunu rahatlatacaklarını söyledi.
Mili Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yıllık 9 Bin TL muamman bedel ile ihaleye çıkartılan ve kendisinin ihaleye girerek 11 Bin TL'ye 49 yıllığına kiraladığı arazinin iptal edilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Çalışkan, "Bizim amacımız kendi tesisimizin de bulunduğu bu alanı sosyal bir yaşam alanı haline getirmekti. Bu konuda çalışmalarımızı yürütüyorduk. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ekipleri bu alana gelerek inceleme yaptı ve bu arazi belirlenen bir fiyata ihaleye çıkartıldı.
Bizde yıllardır emek verdiğimiz temizliğini üstlendiğimiz bu piknik alanı konusunda projemizi sunduk. Buraya vatandaşların piknik alanlarını koruyarak, Bungalov evleri (küçük kulübe evleri) yüzme havuzları, tenis kordu, koşu alanı gibi projeler yaparak burayı insanımıza daha güzel bir şekilde kazandırmayı amaçladık. İhaleye girmekteki amacımız buydu. Ve ihaleye girerek kazandık. Ardından ihale iptal edildi. Fiyatın düşük olduğunu bizlerde kabul ediyoruz. Bundan sonraki amacımız kamuoyunun vicdanını rahatlatarak yapılacak ihaleye yeniden girmek. Elimizden geldiği kadarıyla fiyatımızı kendi bütçemiz ölçüsünde vereceğiz. Bizim tek amacımız Alaplı halkının dinlenebileceği güzel bir ortam ve tesis oluşturmak. Onun dışında ticari başka bir amaç gütmüyoruz. Buraya tersaneye ya da ahşap yatçılığa dayalı bir iş merkezi yapmayacaktık. Vatandaşın olanı vatandaşa verme düşüncesindeydik. Bundan sonraki gelişme-leri yakinen takip ediyoruz. Bizler istihdama katkıda bulunmak istiyoruz. Şu anda bulunduğumuz bu tesis için 35 yıldır encemesin (kira) ödüyoruz. Bu alanı da ayını şekilde halkımızda sunmak öncelikli hedefimizdi. Bu konuda kimsenin mağduriyetini arzu etmiyoruz. Burası insanlarımızın boş zamanlarını değerlendirebileceği güzel bir alan" dedi.