AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, 22 Kasım genel seçimlerinden bu yana mille-tin gösterdiği güvene layık olmak için hayatın tıkanmış olan kanallarına can suyu vermeye devam ettiklerini belirttiği açıklamasında, AKP'nin yaptığı destekleme çalışmalarına 81 İl'i kapsayan Kırsal Destekleme Programında son başvuru süresinin 30 Aralık olduğunu söyledi.  Ekonomik yatırımlar destekleme programı çerçevesinde; Tarım sal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar, Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, hibe desteği kapsamında değerlendirileceği önceki gün Kdz.Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.
AKP İlçe Başkanı Şahin'de konu ile ilgili verdiği bilgiler şu şekilde. "Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekmektedir ve yatırım ilinde yerleşik olması zorunlu değildir. Ekonomik yatırımlara yönelik yatırım proje tekliflerinde, proje sahipleri kendi paylarına düşen ve hibeye esas proje tutarının % 50 si oranındaki katkı payının finansmanını kendi öz kaynaklarından temin
etmekle yükümlüdür. Ekonomik yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek gerçek ve tüzel kişilerin idari ve mali açıdan tamamen kamudan bağımsız olması gerekir. Desteklemelerden kamu kurum ve kuruluşları yararlanamaz. Toplu basınçlı sulama sistemi yatırım projelerine başvurabilecek kurum ve kuruluşlar, mevcut sulama tesislerinin toplu basınçlı sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme yatırım konularına sadece sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri tüzel kişilik olarak başvurabilirler.
Ekonomik yatırım konularında yatırım tutarı ve destekleme oranı ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 100 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin  Türk Lirasını geçemez. Hibeye esas proje tutarının % 50 sine hibe yoluyla destek verilir. Proje bütçesi KDV hariç hazırlanır. Proje toplam tutarının; gerçek kişi başvuru tekliflerinde 100.000 Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 500.000 Türk Lirasını aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içerisinde tamamlanması gerekir. Bu durumun hibe başvurusu ile beraber taahhüt edilmesi şarttır. Küçük ve orta ölçekli ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım tesislerinin gerçekleştirilmesinin desteklenmesi amaçlandığından, başvuruda belirtilen proje toplam tutarı, yatırım konusunun tam olarak gerçekleşmesini sağlamalıdır. Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını projenin gerçekleştirileceği ildeki il müdürlüklerine yaparlar. Kdz. Ereğlili vatandaşlarımızın yararlanması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.