Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında engellilerin toplumun bir parçası olduklarını belirtti.
Posbıyık, Yaşadığımız toplumların yadsınamaz varlıkları arasında kuşkusuz engelli vatandaşlarımız da vardır.
Dünyanın her köşesinde olduğu gibi günümüz Türkiye'sinde de gerek belli başlı hastalıklar, gerek çeşitli trafik ve iş kazaları gerekse de anne-babadan kalıtım yoluyla geçen sorunlardan kaynaklanan çeşitli nedenlerden dolayı yaşantısını çeşitli engellerle sürdürmek zorunda kalan çok sayıda vatandaşımız var.
Her geçen yıla oranla engelliler konusunda daha fazla bilinçlenen toplumumuzda her birey, elinden geldiği ölçüde engellilerin yaşamını daha kolay hale getirebilecek düşünce ve tavra sahip oldu. Onların da, paydaşlık içinde olduğumuz bu hayatın birer parçası olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu düşünce birliğine rağmen engelli vatandaşlarımızın her sorununu çözemediğimiz de bir gerçek.
Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlarımızın yaşamak zorunda kaldıkları bu sorunlar yeniden dile getirilecek ve vurgulanacak. Bizlere düşen ise, başımızın tacı olan bu vatandaşlarımızın sorunlarını dikkatle dinlemek ve toplumsal yaşamda kendilerine nasıl yardımcı ve destek olmamız gerektiği konusunda bilgilenmek, edindiğimiz bilgileri de paylaşmaktır.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum. Her bir vatandaşımızla olduğu gibi kendileriyle de daha güzel yarınlarda daha huzurlu ve her açıdan müreffeh bir Karadeniz Ereğli'de bir arada ve sevgi içinde yaşamayı temenni ediyorum dedi.