Tema Vakfı ile ZKÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi ortaklığıyla Çevre Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Erozyon, Küresel Isınma gibi konularla ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştiren TEMA Vakfı Kdz. Ereğli İlçe Temsilciliği ile ZKÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek Çevre Yürüyüşünü gerçekleştirdi.
TEMA Vakfı Kdz. Ereğli İlçe Temsilcisi Nilgün Durak, Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar'ın da çalışmalar çok destek olduğunu belirterek, halkın da yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade etti.
Durak, Eğitimler çerçevesinde Sahil Polisevi önünden Anfi Tiyatro'ya dek çevre ile ilgili sloganlar, pankartlar eşliğinde Dekanımızın, Öğretim Üyelerimizin, Sempati Çocuk Yuvasının ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Berran Aydan ve ekibinin de katılımı ve Emniyet Müdürlüğümüz Güvenlik Büro'nun destekleri ile yürüdük dedi.
Felsefelerinin 'Toprak Yoksa Hayat Yok' olduklarını belirten TEMA Vakfı Kdz. Ereğli İlçe Temsilcisi Nilgün Durak çevre yürüyüşünü şu şekilde değerlendirdi:
TEMA Vakfı olarak Yurt genelinde olduğu gibi İlçemizde de ağırlıklı olarak Eğitim ve Ağaçlandırma konularında gönüllülük çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Bu anlamda bir sivil toplum kuruluşunun gelebileceği doruk noktada olduğumuzla ilgili mütevazi davranmamak gerektiğini artık öğrenmiş bulunmakta ve bunun haklı gururunu da tüm üyelerimizle, duyarlı tüm insanlarla paylaşmaktayız..
Felsefemiz; Toprak Yoksa Hayat Yok..
Felsefemizle yani konumuzla ilgili biz TEMA gönüllüleri İlçemizde oldukça şanslıyız. Yerel yöneticilerimizden bazıları çevre konusunu her ne kadar polemik anlamında yorumlasalar da çoğundan yapıcı destek görüyoruz ve bunu sizlere yansıtma şansını buluyoruz.
Fakültemizle ilgili çalışmalarımızda Ereği Eğitim Fakültemiz Dekanı Ali Azar da biz gönüllü çalışan STK'lar için son derece önemli olan desteklerini esirgemeyen seçkin Yöneticilerimizden.
İki yıldır Fakültemizin Dekanlığı bünyesinde gönüllü gibi çalışan, özverili bölüm eğitmenleri Sayın Yavuz Saka, Süleyman Yaman, Arzu B.Güngör ve İlhan Karataş ile koordineli olarak konularımızla ilgili seminerler vermekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz interaktif sunumuzda anlattıklarımızla ilgili yada proje ödevleri kapsamında da çevre sorunlarına ilişkin görsel anlamda etkili, halkın da katılımını sağlayabilecek eylemler, çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Bunlardan birinde de Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri ile işbirliği halinde Sempati Çocuk Yuvasında miniklere Erozyon-Yenilenebilir Enerji-Su ve Toprak Kullanımı ile Küresel Isınma konularında slayt çizgi filmlerle bir eğitim gerçekleştirdik.
Yine bu eğitimler çerçevesinde Sahil Polisevi önünden Anfi Tiyatro'ya dek çevre ile ilgili sloganlar, pankartlar eşliğinde Dekanımızın, Öğretim Üyelerimizin, Sempati Çocuk Yuvasının ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Berran Aydan ve ekibinin de katılımı ve Emniyet Müdürlüğümüz Güvenlik Büro'nun destekleri ile yürüdük. Anfi Tiyatro'da çocukların ve gençlerimizin düzenledikleri bilgilendirici eğlenceye katılıp, çevre konulu görüşlerimizi yansıttığımız konuşmalar sonucunda etkinlik alanından ayrıldık.
Yol boyunca halkın yoğun ilgisi, çevre duyarlılıkları ile karşılaşmak biz çevreye, sorunlarına, çözümlerine gönül vermiş insanlar için son derece anlamlı ve motivasyonumuzu güçlendirici oldu. 
Umuyor ve diliyoruz ki gelecek nesiller bizim nesil gibi çevre sorunları ile mücadele yerine bu sorunların hallolduğu ve tüm mücadelelerinin sorunsuz yaşamlarını daha da güzelleştirmek için olduğu bir evrende yaşarlar.. Unutmamalıyız ki dünya bize miras değil, gelecek nesillerin emanetidir. Emanete hıyanet!