Mithatpaşa Tüneli'nin ihalesi gerçekleştirildi. Yaklaşık 2.5 yılda yapılacak olan tünel hakkında bilgi veren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak trafiğini yüzde 25 civarında hafifleteceğini düşünüyorum diye konuştu.

Zonguldak'ta yapılacak olan Mithatpaşa Tüneli'nin ihalesi gerçekleştirildi. 10 firmanın katıldığı ihaleyi hangi firmanın aldığı henüz açıklanmadı. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, tünel ihalesi ile ilgili verdiği bilgilerde şöyle dedi:
Bu gün Zonguldak'ı yakından ilgilendiren en önemli projelerimizden birisi Mithatpaşa Tüneli'nin ihalesi yapıldı. İhaleye 10 firma katıldı. Bu firmaların çoğunun da tünel inşaatı ile ilgilenen firmalardır. Mithatpaşa Tüneli daha önce tek tünel halindeydi, daha sonra çift tünel haline dönüştürdüler, Karadeniz Sahil Yolu bağlantısı kapsamında olduğu için.
Bu tünel  Zonguldak şehir trafiği için çok önem arz eden tünel. Çatalağzı, Muslu ve Filyos'a kadar güzergahtaki vatandaşlarımızın taşıt trafiğini yüklenecek.
Zonguldak trafiğini yüzde 25 civarında hafifleteceğini düşünüyorum. İhale yapıldı ancak henüz açıklanmadı. Umut ediyorum en kısa sürede ilan edilir. Bunun bir takım hukuki yasal süreçleri var. Onlarda kısa süre içinde biter.
Yer teslimi yapılır en kısa süre içinde çalışmaya başlanır. 850 veya 900 gün içerisinde tamamlanacak. 2.5 yıl içinde Mithatpaşa Tüneli Zonguldak'a kazandırılmış olacak. Tünelin yapılması Zonguldak için önem arz ediyor. Sahil koridorunun yayılması ve genişlemesi adına önemli projelerden bir tanesidir.