TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, görevleri döneminde Türkiye’ye yatırım manasında devletin trilyonlarının altına imzasını attığını söyleyerek, “Kimse bu güne kadar yanlış yaptığımı söylemedi” dedi.

 

TBMM Eski Başkanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve AK Parti 24. Dönem Milletvekili Adayı Köksal Toptan, seçim bölgesi Zonguldak’ta turlarını sürdürüyor. İlk olarak Göbü köyünde vatandaşlar ile bir araya gelen Toptan’ın yanı sıra AK Partili yöneticiler de ziyaretlerde hazır bulundu. İl Tanıtım ve Medya Başkanı G.İsmail Öztürk konuya ilişkin gönderdiği açıklama aynen şu şekilde:

 

 “FİLYOS, BATI KARADENİZ’İN DE KURTULUŞU OLACAKTIR”

Göbü köyü ziyaretinde hazır bulunan AK Parti Zonguldak 3. Sıra Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar da Filyos Vadisi Projesi’nin önemine dikkat çekti. Filyos Vadi Projesi ile bölgede işsiz gencin kalmayacağını dile getiren Ulupınar, “Projelerimizi anlatıyoruz. İnşallah 12 Haziran 2011 tarihinde kazasız kedersiz seçimi tamamlayacağız. Zonguldak’ta da açık ara AK Parti lider olacak. Bu benim aktif siyasette referandum ile birlikte 7. seçimim. Ben hiçbir seçimde böyle bir coşku görmedim. Önceki seçimlerde bizi destekleyenler kendilerini belli etmezlerdi. Şimdi herkes açıktan AK Partili. İnşallah Zonguldak’ta da açık ara birinci parti olacağız. Nitekim biz bölgemizde yapılan çalışmaları anlatıyoruz. En önemlisi Filyos Vadi Projesi hayata geçecek. Bölgemizde işsiz gencimiz kalmayacak. Filyos, Batı Karadeniz’in de kurtuluşu olacaktır” dedi.

 

FİKRİYE NİNE AK PARTİ İÇİN OY İSTEDİ:

“BURADA YAPILANLAR İNKAR EDİLEMEZ”

Göbü köyü ziyaretinde hazır bulunan Köksal Toptan’ın akrabası Fikriye Toptan ise “Eskiden çocuklarımız okula gidebilmek için her gün trenle gider gelirdi. Oylarımızı AK Parti’ye verelim. Ben sabahleyin 7’de kalkardım, çoluk çocuklarımız bin bir zorlukla okula giderdi. Şimdi çocuklarımız burada okuyor. İstedikleri zaman okula gidiyorlar. Burada yapılanlar inkar edilemez. Yüzümüz ak olsun” diye konuştu.

 

 “BİZİM HEDEFİMİZ; TÜRKİYE’NİN DÜNYADA İLK 10 EKONOMİYE GİRMESİ”

  Ardından Şenköy, Kızılbel köylerinde de ziyaretlerde bulunan Köksal Toptan, AK Parti’nin hedefinin 2023 yılında Türkiye’nin dünya sıralamasında ilk on ekonomi olduğunu söyledi. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak için yola çıktıklarını dile getiren Toptan, şöyle dedi:

  “Hemşerilerimizin göstermiş olduğu ilgi, sevgi ve misafirperverlik bizim insanımızın yaradılışından olan güzel ve özel özelliklerinden biridir. Bizim insanımız Türkiye’nin çimentosu olan insanımız, darlıkta paylaşmayı, varlıkta da paylaşmayı seven ama her şart altında cömertliği ile bilinen insanlardır. O nedenle Türk Milleti geçmişinde büyük imparatorluklar kurmuş, bir cihan imparatorluğundan sonra bu günkü Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere bırakmıştır. Cumhuriyetimizi kuranlar doğulusuyla, batılısıyla, güneylisiyle kuzeylisiyle bu memleketin harcında olan vatanın bölünmez bütünlüğünden zerre kadar taviz vermeden vatanı bizlere bırakmıştır. O nedenle bu vatan bölünmez ve bizim için vazgeçilmez. Bize bırakılan bu mirası Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü olan 2023’te Atatürk’ün bize hedef gösterdiği Çağdaş Uygarlık Seviyesi’ne çıkartmak için yola çıktık. Şundan çok memnunum ki bizim ortaya attığımız 2023 hedefi, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefi diğer partiler ve STK’lar tarafından benimsenen bir hedef haline gelmiştir. Biz seçim beyannamemizde seçimle ilgili açıklamalarımızda önümüzdeki 4 seneden değil önümüzdeki 12 seneden bahsediyoruz. 10 bin 300 kişiye biz Zonguldak’ta iş kuruma başvuran bu kadar gencimizin işe yerleştirilmesi bizim işsizlik sorunumuzu çözmez. Zonguldak’ta başka yerlere göç eden hemşerilerimiz var. Biz Zonguldak’tan göçü durdurduk. Etrafımıza bakın Kastamonu’nun, Karabük’ün, Bolu’nun vekil sayısı düşmesine rağmen bizde bir değişiklik yok. Bunu istihdamla yaptık.”

 

  “KÖR LEKE BIRAKMADIM”

  12 Haziran 2011 genel seçiminin kendisinin son seçimi olduğunu aktaran Toptan, “Bu seçim benim son dönemimdir. Bu seçim benim jübilem olacak. Yüzümü kara çıkaracak kör bir lekeyi bile arkamda bırakmadım. Devletin trilyonlarını harcadım. Devletin trilyonlarının arkasına imzamı attım. Ama hiç kimse şimdiye kadar orada bir yanlış yaptığımı söylemedi, söyleyemedi. O nedenle ben çok tatlı, çok güzel bir siyaset kapanması yapmak istiyorum. O bakımdan hangi siyasi partili olursa olsun bu seçimde bütün vatandaşlarımın desteğini bekliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.