Gelik’de maden işçileri ile görüşen MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz, TTK’nın stratejik kurumlar arasında olduğunu, kamuoyunda söylenen, “TTK özelleşsin, TTK zarar ediyor” gibi sözlere de itibar etmediklerini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili 1. sıra adayı İlhami Yılmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü’nde maden işçileri ile buluştu. Yılmaz’a maden işçileri de büyük ilgi gösterdi. Maden işçileri ile tek tek tokalaşan Yılmaz, 12 Haziranda yapılacak seçimlerde destek istedi. Madencinin zor bir işi yaptığını belirten Yılmaz, kazasız belasız işler temennisinde bulundu. TTK’nın stratejik kurumlar arasında olduğunu kaydeden Yılmaz, stratejik yerleri muhafaza etmesinin bilinmesi gerektiğini belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin stratejik kurumlarına karşı bakışı önce ‘ülkem’ anlayışıyla değerlendirir. Bu ülke anlayışının içine Türkiye’de yarın nelerle karşılaşacağımız belli olmaz. Onun içinde olumsuzluklara karşı hazır vaziyette beklemek mecburiyetindesiniz. Dünyada her gün yeni bir şeylerin olduğu ortamda Türkiye bunlara karşı hazırlıklı olmak zorunda. Onun için TTK stratejik önemi olan bir kurumumuzdur. O nedenle de TTK’nın bazılarının afaki söylediği ‘Şu kadar zarar ediyor, bu zararı giderilmesi için özelleştirilmesi lazım’ gibi sözlere biz itibar etmiyoruz. TTK en son kömür alınana kadar devletin olarak kalmalı, kamu kurumu olarak işletilmesine devam edilmeli, Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın ve Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nın esas maddesi kömür burada vardır. Buradaki kömür ileride stratejik durumda harp gibi durumda bu müesseselerin yürümesiyle silah fabrikasına dönmesi mevzu bahistir. Bazıları böyle şeyler söylendiği zaman ‘İthal ederiz’ gibi sözler söyleniyor, olmaz. Sana savaş açan ülke bu noktada sıkıntıya düşen ülke sana kömürü vermez ki, kömür alacağına silah alırsın işini görürsün. Kendi yağında kavrulmasını bileceksin. Stratejik önemi taşıyan yerleri muhafaza etmesini bileceksin” dedi.

“ONLARI MUHATAP
ALMIYORUM”
AK Parti 3. sıra milletvekili adayı Özcan Ulupınar’ın kendisi için söylediği “Burada evi yok” sözünün hatırlatılması üzerine Yılmaz, onları muhatap almadığını kaydetti. Kendisinin kişilerle değil, fikirlerle uğraştığını belirten İlhami Yılmaz, “Muhatap almıyorum onları. Ben işime bakarım. Onlar kendi yaptıklarına, yapamadıklarına baksınlar. TTK’nın Zonguldak’ın bu hale gelişinde bu zihniyetin neler getirdiği belli.
Ben kişilerle değil, fikirlerle uğraşırım. Bir fikirleri varsa hepsi birlikte karşıma çıksınlar” diye konuştu.  Yılmaz, daha sonra Gelik esnafını gezerek 12 Haziranda yapılacak olan seçimlerde destek istedi.