TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin 42'nci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul'da KESK Zonguldak Şubeler Platformu adına konuşan ESM Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, TTK'nın yapılması gereken yatırımların yapılmaması ya da eksik yapılması yoluyla zayıflatıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

TTK KÜÇÜLTÜLDÜ

"Uzun yıllardan beri bu yana Türkiye'yi yönetenlerin ve sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda uygulanan politikalar sonucunda, enerji alanında TTK'nın konumu önemsizleştirilmiş. TTK, yapılması gereken yatırımların yapılmaması ya da eksik yapılması yoluyla zayıflatılmış. Zorunlu emeklilik ve emekli olan işçilerin yerine yeterli işçinin alınmaması yöntemleriyle küçültüldü.

"MİLLETİN SIRTINA KAMBUR DENİLDİ"

TTK, önemsizleştirilip küçültülürken, bir taraftan da liberalizmin ülkemizdeki koçboynuzu Özal tarafından başlatılan ve bu günlere kadar sürdürülen, 'TTK zarar ediyor, milletimizin sırtında kambur' demagojileriyle halkımız nezdinde itibarsızlaştırılarak, taşkömürü üretimi hedefleri küçültülerek, bu alanda tercihen özel sektörün ve taşeronlaşmanın önü açıldı.

"SORUMLULUK ALMAKTAN ÇEKİNİYORLAR"

TTK'nın yeni yönetim kadrosu, genel müdüründen başlayıp tekniker ve teknisyenine varıncaya kadar ekip ruhunu yitirmiş. Ekip ruhunun yitirilmesi nedeniyle de, meydana gelen sorunlar ve yaşanan kritik olaylar karşısında yetkili birim yöneticileri ellerini taşın altına koymakla ikircikli-çekimser davranmakta ve sorumluluk almaktan çekiniyorlar. Siyasilerin ve yetkililerin yetki ve sorumluluklarını kullanmamaları sonucu olarak kamu kurumlarının ve dolayısıyla TTK'nın kapanmasına ve cumhuriyet değerlerinin yok olmasına neden oluyor."