AKP İl Başkanı Uçar, performansa dayalı ücret sisteminin çözülememesini iletişimsizliğe bağladı

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın performansa dayalı ücret sisteminin sendika yetkilileriyle anlaşamayacak bir şey olmadığını, bu konunun çözüme kavuşmamasının tek sebebinin TTK'nın iletişimsizliği olduğunu ileri sürdü. Kurum yöneticilerinin kafalarına göre adam atarken, kendilerine sorulmadığını ifade eden Uçar, Böyle konular olduğunda da 'sendikalar, siyasiler sahip çıksın' diye bakıyorlar' şeklinde konuştu.
Uçar, açıklamasında şunları söyledi;
"HAZİNE TTK'YA ALINACAK İŞÇİLERİN YÜK GETİRMEMESİNİ İSTİYOR"
"Daha önce hem Genel Müdürümüz, hem de sendika yetkilileriyle bir araya gelerek, görüşmeler yaptık. İşin özünde bu işi bu kadar uzatmanın, sürüncemede bırakmanın hiç lüzumu yok. Kurum yetkilileri ve sendika yöneticileri bir araya gelerek spekülasyon yapmadan çözebilirlerdi. 2006-2009 girişli işçilerimizin ücret skalasının ortalaması alınarak bir taban ücret belirlenmelidir. En son aldığımız bilgilere göre, bunun gibi önerilerde bulunuyorlar. Hazine, TTK'ya alınacak işçilerin hazineye yük getirmemesini istiyor. 'Ne yaparsanız yapın bu teklifle gelin' diyor. Sendika işçi kanadında bulunması nedeniyle 100 TL fazla alma düşüncesindeler. TTK da 50 TL eksik verme düşüncesinde...  Hepsinin objektif ve tarafsız olarak bir araya gelmesi gerekiyor. Benim gördüğüm uzun zamandır TTK ve sendika bir araya gelerek bu konuyu ciddi anlamda görüşmüyor. Zaman zaman bizim belediye başkanlarımızın, siyasilerimizin, vatandaşlarımızın bürokrasiye sitem ettiğini görüyoruz. Siyasi olarak bizim görevimiz, hazineye yük getirmeyecek bir projenin takipçisi olmak, talep edilen işçinin bir an evvel alınmasını sağlamaktır."
"HERKESİ KAFASINA GÖRE GÖREVDEN ALIYOR, GÖREVE GETİRİYOR. BUYURUN BUNU DA KENDİNİZ YAPIN"
"Hem işçi kanadı, hem de işveren kanadı bir metin üzerinde mutabık değiller. Ortak bir projeleri yok, çünkü iletişimsizlikleri var. Kurumun yetkilileri bu konuda zafiyet içerisindeler. Sendika kanadıyla iletişim kurmakta güçlük çekiyorlar. Kurumda atama olduğu zaman anında atamaları hiç kimseye sormadan yapıyorlar. Ama işçi alımı ya da diğer konularda 'sendika sahip çıksın, ya da siyasetçi sahip çıksın' anlayışıyla hareket ediyorlar.
Sonra kamuoyu 'siyasiler neden müdahale etmiyor?' diye bizi eleştiriyor. Böyle eleştiriyi kabul etmiyoruz. Böyle hareket ettikleri sürece, iletişim kuramadıkça bu böyle devam eder, gider. Mevcut siyasi iktidar bürokrasinin üzerinde baskı unsuru değildir.
Her zaman katkı unsuru olmuştur. Ama kurumun yapılanma süreci içerisinde zafiyetler var, bu zafiyetlerin de paylaşılması gerekiyordu. Hiç bir şey paylaşılmıyor, herkesi kafasına göre görevden alıyor, göreve getiriyor. Bunları istediğiniz gibi yapıyorsanız, buyurun bunu da kendiniz yapın. Ama bunun faturasını Zonguldak ödemesin. Zaman zaman yetkilileri basın yoluyla ikaz ediyoruz, kendilerine de söylüyoruz.Ne yazık ki, duyarsız kaldıklarını görüyoruz.
Teknik konularda herkesin yorum yapması şık değil... Performans sistemi kaza oranını artırır mı, artırmaz mı bunlarla ilgili yetkililerin açıklaması gerekir. Biz bunlarla ilgili yorum yaparsak onların işine karışmış oluruz. O yüzden herkes lütfen yorum yapmasın."