Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Genel Maden işçileri Sendikası'nı ziyaret ederek Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile görüştü.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 4-8 Ocak 1991 Büyük Madenci Yürüyüşü'nün 22. Yıldönümündeyiz. O günler bizim için çok özel günlerdi. O yürüyüş çok anlamlıydı. İşçi sınıfının Türkiye'deki hareketine Zonguldak olarak büyük anlam kazandırmıştır. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olmuş bir yürüyüştü.  Arkadaşım, Rahmetli Şemsi Denizer önderliğinde sadece işçi sınıfıyla değil Zonguldak halkıyla, memuruyla, köylüsüyle, esnafıyla kenetlenerek başarılmış bir eylemdir.
Rahmetli Bülent Ecevit'in emeğe vermiş olduğu değer yeniden elde edilmeye çalışılmıştır.
Sizler şimdi bu görevdesiniz. Sizler de emeğe değer katmak için çalışıyorsunuz. Umarım, işçi sınıfının, emeğin hak ettiği karşılığı alması için gösterdiğiniz gayretin karşılığı yerine getirilir. Umarım birileri tarafından iyi anlaşılır. Emek, kutsaldır.  Kaldı ki kömür madenlerinde çalışan arkadaşlarımızın emeği gerçekten çok farklıdır. Önceki yılbaşında ocağa girdiğimde, birebir tanık olduklarımdan sonra Sözün bittiği yerdeyiz demiştim. Madenci kardeşlerimizin kazandıkları analarının ak sütü gibi helaldir. Bu kadar zor bir görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Madencilerin emeğine değer katmak için verdiğiniz emek ve uğraş da çok önemli. Umarım hedeflerinize ulaşırsınız. Türkiye Taşkömürü Kurumu üzerinde geçmişten bugüne çeşitli tartışmalar yapılıyor.  Ama gelinen noktada Zonguldak, farkında olmadan küçültülmeye başlandı. Zonguldak bunu hak etmiyor. Çünkü Zonguldak, Türkiye'nin sanayisine yön vermiş, ekonomisine katkı vermiştir ve bu katkısı halen devam ediyor. Bu katkıyı kimse küçümsemesin. Basından da takip ediyoruz, işçi alımları için çalışmalar yürütüyorsunuz. TTK'ya işçi alınmalıdır. Çeşitli rakamlar söyleniyor. Sayılar 2 bin 500 gibi 2 bin 492 gibi rakamlar. 3 bin işçi alınsın, 5 bin işçi alınsın. Allah'ın vermiş olduğu kömür nimetini Türkiye ekonomisine kazandıralım. Bu ancak üretim yapan işçiyle olur dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise şöyle konuştu;
Bildiğiniz gibi 30 Kasım 1990 tarihinde başlayan Büyük Grev, bir süre sonra tüm Zonguldak halkının ve Türkiye'deki demokrasi güçlerinin katılımıyla bir yönüyle Türkiye'nin grevine dönüşmüştür. Hükümetin maden işçisinin, Zonguldak'ın haklı taleplerine duyarsız kalması üzerine 4 Ocak 1991 tarihinde Ankara'ya yürüyüşe geçilmiştir. 8 Ocak 1991 tarihinde ise Mengen'de kurulan barikat nedeniyle geri dönülmüştür. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak 4-8 Ocak Büyük Yürüyüşü hiçbir zaman unutmadık ve kimseye de unutturmayacağız. Bu yıldönümünde teşkilat içi bir eğitim etkinliği düzenledik.
Biz madencinin genlerinde var olan kültürle, her türlü mücadeleyi vereceğimizin, TTK'nın yaşatılması için gerektiğinde gözümüzü budaktan sakınmayacağımızın bilinmesini isteriz.