MHP Zonguldak İl Başkanlığı Divan Toplantısı, Emirgan Otel'de yapıldı. MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan başkanlığında yapılan toplantıya, merkez, ilçe ve belde başkanları ile yöneticiler katıldı.
Toplantının basına açık bölümünde konuşan MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, konuşmasının büyük bölümünde AKP hükümetini, milletvekillerini ve İl Başkanı Hamdi Uçar'ı eleştirdi.
Korkutan, konuşmasında şunları söyledi;
"Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından kurulan hain pusu sonucu 7 askerimizin şehit edilmesinin ardından, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 'demokratik açılım'a destek vermek üzere giden AKP İl Başkanı'nı eleştirmiş ve Sayın İl Başkanı ile yöneticilerinin bir de Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak kırsalına giderek açılımı seyretmelerini ifade etmiştim. Bunun hemen akabinde Sayın İl Başkanı Hamdi Uçar, 'Ahkam kesmekle bu işler olmuyor' diyerek bizleri eleştirmiş ve bizim bir de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne giderek oradaki tabloyu giderek görmemizi istemiştir. Sayın Hamdi Uçar, biz o bölgede iki sene görev yaptık ve o bölgeyi biliyor ve tanıyoruz. Hemen ardından söz alarak bir açıklama yapan AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan, bizlere yönelik olarak, Zonguldak'a hiçbir şeyin yapılmadığını söylediğimizi ifade etmişlerdir ve bunu söyleyenlerin alnını karışlarım gibi bir ifade de bulunmuşlardır. Şimdi biz Zonguldak'ta hiçbir şeyin yapılmadığını ve Zonguldak'ı yönetmekle mükellef olan kişilerin bunu yapmak yerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni ziyaretle vakitlerini geçirdiklerini iddia ediyoruz. Sayın Fazlı Erdoğan, alnımızı karşılayacağını ve Sayın AKP İl Başkanı Hamdi Uçar da bizim hamaset yaptığımızı ifade ediyor. Bizler, Zonguldak'ta iki senede bitireceklerini iddia ettikleri yolların yapılmadığını söyledik.
Açtıklarını ifade ettiklerini havaalanının şu an yine kapalı durumda olduğunu iddia ettik. Büyüteceklerini ifade ettikleri limanın hiçbir şekilde Zonguldak'ta yetmediğini ifade ettik. Büyük ahkamlar keserek açtıklarını söyledikleri Ereğli ve Alaplı'daki tersanelerin şu anda kapalı durumda olduğunu ve buradan çıkan 4 binin üzerindeki işçinin Zonguldak'ı büyük bir patlamanın eşiğine getirdiğini ifade ettik. Çaycuma OSB'nin dolu olduğunu, Ereğli OSB'nin sıkıntı içerisinde olduğunu ve bunların Zonguldak'a yetmediğini-yetişmediğini ifade ettik. Yapmış oldukları yolların birçoğunun çökmüş olduğunu, şu anda Zonguldak'ta hizmet vermekte olan birçok özel sektörün ödeneklerini aktarmadıklarını ve bu nedenle çalışanların maaşlarını almakta sıkıntı çektiğini ifade ettik. Bunların hepsi doğrudur, ama bizim bu eleştirilerimize karşı düzgün bir yanıt vermek zorunda olan iktidar partisi milletvekilleri ve İl Başkanı bizi hamaset yapmakla suçlayarak, alnımızı karışlayacaklarını ifade ettiler. Bizde hata varsa buyurun gelin karışlayabiliyorsanız alnımızı karışlayın ancak Türkiye ve Zonguldak ateşin içerisindeyken, gençlerimiz büyük bir işsizlik bunalımındayken; şimdi bana AK Parti'nin milletvekilleri Sayın Köksal Toptan, Sayın Fazlı Erdoğan ve Sayın Polat Türkmen ile İl Başkanı Sayın Hamdi Uçar cevap versinler; Geçtiğimiz bir haftalık dönem içerisinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) PKK ile birlikte mücadele eden ve yapılan araştırmalar sonucu terör örgütü üyesi oldukları sabit bulunan hatta cezaevinde terör örgütüne yardım ve yataklık suçuyla yatıp çıkmış olan, her müesseseye ikişer kişi olmak üzere 6 kişi iş başı yapmış mıdır, yapmamış mıdır?"