Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen ve 7 askerimizin şehidi, 3 askerimizin de yaralanmasıyla sonuçlanan hain terör saldırısını kınarken, "Ülkemizin başı sağ olsun. Bu tip düzen bozmaya yönelik eylemler Türk Milleti sağduyusunu korudukça asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.
Türk Milletinin uzunca bir zamandır kaos ortamına çekilmeye çalışıldığına vurgu yapan Yazıcı, "Ülkemiz yaklaşık 30 yıldır terör eylemleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Geçen zaman içerisinde on binlerce vatan evladını terör olaylarında şehit veren Yüce Türk Milleti bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da dimdik duruşunu, vakur duruşunu sergilemelidir. Yüreklerinde yanan yangına rağmen 'Vatan Sağolsun' , 'Bir evladım daha var, O da vatana feda olsun' diyebilecek erdemli ana babaların,  şehitlerimizin gözü yaşlı eşlerinin, yetim kalan evlatlarının hesapları er veya geç sorulacaktır. Devletimizin gerek hukuk, gerekse emniyet güçlerinin hangi şartlar içerisinde olursa olsun hainlerin cezasını verilmesi konusunda gerekeni yapacağımıza inancımız tamdır" derken saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar dilediğini söyledi.
Ülkemizin uzunca bir zamandır siyasette ve ekonomide çok hareketli günler yaşadığını söyleyen Yazıcı, "Hükümet tarafından son aylarda komşu ülkelerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde ülkemizin bugün hala en büyük sıkıntılarının başında yer alan ekonominin dünyada yaşanan buhranlı günlere rağmen geliştirilmesi yönünde ciddi çalışmalara imza atılırken, ülkelerle aramızda ki vizeler kalkarken, ekonomi de düzelme yönünde bir takım mesafeler alınmaya başlanmışken, bunu da Uluslar arası kredi derecelendirme kurumlarının bile teyit ettiklerini gözlemlerken, terör olaylarıyla gündemi meşgul edip enerjimizi bu noktaya yoğunlaştırarak ekonomik gelişme yönünde atılan adımlara darbe vurmaya kalkanlara asla prim verilmemelidir. Türk Milleti kaos girdabına artık sokulamayacaktır. Artık akan kanın durması için hep beraber kenetlenmemiz, birbirimize sahip çıkarak, farklılıklarımıza saygı duyup ortak paydalar çerçevesinde kenetlenmemiz gerekmektedir " diyerek aksi takdirde ne ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasından, ne de çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkmaktan söz edebileceğimizin altını çizdi.