10 Aralık 2011'deki Hamsi Festivali ,,16 Aralıkta ANADOLUDAN TÜRKÜLER adlı halk müziği konserini başarıyla sunan Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği  türkü dinletilerine devam ediyor. Dernek 2012'nin ilk konserini 11 ocak Çarşamba  günü  akşam 19 30 da  ordu evinde askeri personele 'türkü dinletisi' olarak gerçekleştirecek.
Turkuaz basın ve halkla ilişkilerden sorumlu yönetici Mustafa Karadeniz 'ordu personeliyle olan diyaloglarımız neticesinde askerlerimize sazımızla sesimizle moral vermeyi düşündük dedi. Türkü dinletisi için davet aldıklarını ve gurbet özlemi çeken askeri personele ve erlere gönül dolusu türkülerle  sesleneceğiz' dedi.
13 ocak Cuma günü  19 30 da Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde  de türkü sever dostlara yönelik bir konser  olacağını bildiren Turkuaz Dernek Yöneticisi Karadeniz, bu konserin  Alaplı Anneler Derneği yararına verileceğini de açıkladı.  Karadeniz Şubat ayı içinde de Çaycuma, Devrek ve Zonguldak merkez de sıralı türkü dinletileri için davet aldıklarını açıkladı.
Turkuaz derneği üyeleri 15  ocakta Kdz. Ereğli sahil kordonunda çevre yürüyüşü ve ardından Keşon restoran da kahvaltı yapacaklarını da ifade ettiler.
Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği, Kültürel ve Sanatsal etkinlikler çerçevesinde dernek olarak sanatsever üyeleriyle programlı çalışarak emek veriyor ve de bu emeklerini toplumla paylaşıyoruz.