Demokrat Parti (DP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel, Cumartesi günü Ankara'da yapılan DP ve Anavatan Partisi'nin birleştiği kongreyi değerlendirdi.Kongrenin muhteşem bir kalabalık içinde gerçekleştiğini ve Türkiye'nin bu kongrede birleştiğini söyleyen Karagüzel, "Evi büyüttük, aynı çatı altındayız" dedi.
DP'nin devlet idaresini en iyi şekilde idare edecek bir genel kurul oluşturulduğunu söyleyen Karagüzel, şunları söyledi;
"Her iki partinin mevcut Genel Başkanları Hüsamettin Cindirok ve Salih Uzun, bu konuda bir araya gelerek DYP ve Anavatan Partisi, DP çatısı altında birleşmeyi gerçekleştirdiler. Bizlerin bile tahmin edemeyeceği muhteşem bir kalabalıkla, 'Türkiye Birleşiyor' pankartının altında birleşme gerçekleşti. Geçmişte hem yerelde, hem de genelde ülke siyasetine hizmetleriyle damgasını vuran ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz, ülkemizin içinde bulunduğu duruma sessiz kalmayarak DP çatısı altında yine ülkemize ve vatandaşlarımıza hizmet aşkıyla DP çatısı altında buluştular. Temeli 1946 yılında atılan DP, devlet idaresini en iyi şekilde idare edecek bir Genel İdare Kurulu oluşturuldu. Bundan sonraki bütün hedefimiz iktidar olmaktır. Daha öncede söylediğim gibi, 'Yağmur suyuyla gelen sel suyuyla gider'. Biz yukarıdan aşağıya doğru geliyoruz ve ilk seçimlerde iktidar olma azmiyle çalışıyoruz en kötü ihtimalle ana muhalefet olacağız. Zonguldak Teşkilatı olarak bizlerde bu hedefe katkıda bulunmak için mücadelemize devam edeceğiz."