Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ile İzmir Milletvekili MYK Üyesi Erdal Sipahi, Kdz.Ereğli’ye geldi. MHP'li milletvekilleri parti ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Milletvekili Kutluata konuşmasında hükümete yüklendi. Hükümetin seçim çalışmalarına erken başladığını, bunun göstergesi olarak ise acele olarak çıkartılan kanunlar olduğunu gösterdi. Kutluata şunları söyledi: “Son dönemde bir parti hangi kanunu isterse çıkarabilecek çoğunlukla iktidar oldu. Bu iktidar döneminde Türkiye’nin lehine yasalar çıkmadığını gördük. TBMM’nin sabahlara kadar çalışmak zorunda kaldığı tüm oturumlarda Türkiye’nin aleyhinde kanunlar çıkarılmıştır. Hükümetin başarıyla uyguladığı tek politika fakirleştirme politikasıdır. İşçi her türlü çalışma şartına razı haline getirildi. Küçük işletmeler kapandı ve Türkiye muazzam bir fakirleşmeye itildi."

NEDEN 2 MADDE
Kişi başına milli gelirin 10 bin dolara ulaştığının söylendiğini, ancak vatandaşın da nerede bu para dediğini ifade eden Kutluata, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi yine birtakım vaadler veriyor. Sekiz yıldır neden yapmadın denildiğinde verilecek cevabı yok. Anayasa değiştireceğiz, anayasayı millet eliyle yapacak diyecekler. O zaman demeyecek misiniz ‘madem bunu yapacaktın, neden iki madde için Türkiye’yi bir yıl boyunca kilitledin."
Kutluata, MHP’ye tek başına iktidar kapısının açılacağına inandığını dile getirdi: "MHP iktidar adayıdır, iktidar partisi sandıkta cezasını görecektir. Üçüncü parti olan CHP de kendisine rota çizerken yaptığı yalpalamalar, AKP’nin Türkiye’deki ayrışma politikasına ortak olursam oy alırım zannetmesinden dolayı rakibimiz olmadığını söylemek istiyorum.”

ADAYLAR İÇİN ANKET YAPILACAK
12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde vekillik için aday olacak isimlerle ilgili anket yapılacağını kaydeden Kutluata, “Seçim döneminde böyle bir merak olur, MHP seçime tek başına iktidar olmak üzere adaydır. Zonguldak’ta 5 milletvekilinin 2’sini alırız deseler teşkilatımızı zayıf sayarım. Bu gözle baktığımızda, MHP’nin çıkaracağı milletvekili, teşkilatımızın arzularına da cevap verecek derinliktedir. MHP adaylarını sorup anket yaparak belirler. Hem partililere hem de partili olmayanlara sormuştur. Teşkilatlarımızın arzuları, ildeki görüntüleri genel merkezin önünde vardır. Buna göre geniş bir perspektifle değerlendirilir. Bizim teşkilatlarımızda esas olan MHP’nin iktidarıdır. Bu arzu kişisel veya bir parti arzusu değildir. Türkiye gidiyor, onun için MHP’nin süratle iktidara gelmesi gerekiyor. Uzun bir süreci siyaseti yakından gözlemiş biri olarak genellikle ‘bir de biz yönetelim’ şeklindedir. Biz 3 dönem iktidara talibiz. 12 yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüdür.
İlk yüz yılını iyi değerlendirmiş bir millet olarak, ilk 4 yılı tahribatın onarılması için, ikinci 4 yılı zenginliğin yayılması, üçüncü 4 yıl ise dünyanın güçlü ülkeleri arasında olduğu bir Türkiye’yi millete kazandırmak iddiamız var. Bu 12 yılı milletçe en iyi şekilde değerlendirelim diye iktidara talibiz.”