Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, dün yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin dervişler, tarikatçılar ve meczuplar ülkesi olma yönünde hızla ilerlediğini kaydetti.
Cübbeli Ahmet Hoca'nın geçtiğimiz hafta Zonguldak'ta konferans vermesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Metin Kahveci, şunları kaydetti:
"ATATÜRK TÜRKİYE'SİNDE
BUNLAR OLMAMALI"
"20 Mart günü Karaelmas Canpolat Pamay Kapalı Spor Salonu'nda Cübbeli Ahmet Hoca adlı şahıs 'Peygamber Sevgisi' konulu seminer vermiş ve aynı gün lüks cipine binerek geri dönmüştür. Basından öğrendiğimiz kadarıyla yoğun ilginin olduğu, gelenlerin yer bulamadığı için salon zemininde oturtulduğu, 'kurbağalara saygılı olun' dediği, Yaşar Nuri Öztürk'e kızdığı, kadere inanmayanların Müslüman olmadığını, dinde reform olamayacağını belirtmiş, gürültü çıkaran dinleyicileri de 'Buraya maça mı geldiniz?' diyerek azarlamıştır. Hangi akademik kariyere sahip olduğu bilinmeyen tarikat ve cemaat liderinin cumhuriyete karşı duruşuyla, Atatürk Türkiye'sinin kurumunda seminer vermesi bir skandaldır."
"DERVİŞLER ÜLKESİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ"
"Peygamber sevgisi ile ilgili nice ilahiyat profesörleri ve Diyanet görevlileri varken bir tarikat mensubunun vermesi düşündürücü olduğu gibi, bir başka tarikatçıların da aynı davranışları göstereceği kaçınılmaz olacaktır. Böylece tarikatlar ve mezhepler arası rekabete ve kavgalara sebebiyet verecektir. Bu durumun oluşmasına neden olan ülkemizde bilimsel eğitimin tam anlamıyla verilemediğidir. Bilimsel eğitimin olmadığı yerde de hurafenin ve cehaletin yer alacağı açıktır. Giyimi ve kuşamıyla farklı bir görünüm sergileyen tarikat ve cemaat liderinin niyeti de düşüncesi de bellidir. Çevre illerden gelerek seminere destek verilmesi, Çaycuma ilçesindeki caddelere cübbeli hocanın posterlerinin asılması, şehir köşelerine resimlerinin yapıştırılması sonucunda da ülkemizin hızlı bir şekilde tarikatçılar, dervişler ve meczuplar ülkesine doğru yol aldığımızı gösteriyor."