Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Türkiye Okuyor projesi kapsamında ilçenin çeşitli yerlerinde iki saat kitap okuyarak projeye destek verdiler. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde 2008 yılında başlatılan  Türkiye Okuyor kampanyasına Alaplı Anadolu Lisesi öğrencileri iki saat kitap okuyarak destek verdiler. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar, okuyan toplumun, sağlıklı ve olumlu eleştiriye açık bir toplum olacağını söyledi.
Sokakta kitap okuma etkinliğini 'Kitabını al gel' sloganıyla başlattıklarını belirten Acar, Kampanyanın asıl hedefi çocuklar ancak büyüklerin de kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmasını amaçladık. Okulumuz öğrencileri kampanya çerçevesinde edebiyat öğretmenleri ile birlikte Alaplı ilçesinin değişik kesimlerinde iki saat süreyle kitap okudular. Kitap okuma farkındalığı oluşturmak amacıyla yapılan etkinlik semt sakinleri tarafından da ilgiyle izlendi.
Toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi için öğrencilerimizle birlikte sokakta, çocuk bahçesinde, otobüste ve ilçemizin her yerinde kitap okumaya devam edeceğiz dedi.