Zonguldak Belediye Başkanı Mu-harrem Akdemir, İspanya'dan sağlanan 23 milyon Euro'luk kredi ile yapımına başlanan 40 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi hakkında, Zonguldak, Türkiye'nin en modern arıtma tesisine kavuşacak dedi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberinde Dywidag Finans Müdürü Christoph Czogalla, PASCH Firması'nın sahibi Guillermo Pasch, İspanyol Proje Müdürü Eduardo Villatanez Neira, Dywidag Proje Koordinatörü Nikolaus Baerens, Dywidag Türkiye Yetkilisi Süleyman Çiçek ile birlikte kameraların karşısına geçti.
İspanya'dan sağlanan 23 milyon Euro'luk kredi ile yapılacak olan tesis hakkında konuşan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, hayata geçirilecek olan tesisin Türkiye'nin en modern tesisi olacağını ifade etti.
Yapılan denetimler ile işin sürdürüldüğünü anlatan Başkan Akdemir, Her üç ayda bir ilgili firmalardaki arkadaşlarla bizzat yerinde görerek inceleme yaparak o şekilde değerlendirme yaparak burada işlerin nasıl yürütüldüğünü, hangi mesafelerin kat edildiğini yerinde görerek inceliyorlar. Daha önce de 4 ay önce gelmişlerdi. Buradaki çalışmaları görerek raporlama yapmışlardı. Vakit buldular İspanyol ve Alman ortaklar buraya geldiler. Yapılan işlerin hangi aşamada olduklarını görüyorlar. Bu işi denetleyen yabancı firmalar mutlaka bu işi takip ediyorlar. İyi bir mesafe kat edildiğini ifade ettiler. İşin hızlı yürüdüğünü ve güzel bir yol kat edildiğini işin zamanında bitirileceğini söylüyorlar. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Denetim mutlaka nerede olursa olsun yapılmalıdır. Tabii ki bu uluslararası bir anlaşmadır. Arkadaşlarımız bu titizliği gösteriyorlar. Arıtma tesisi Türkiye, şehir ve belde için çok önemlidir. Keşke Avrupa ülkelerinde olduğu gibi buna çok daha önce başlanmış olsaydı. Ama geç kalınmış değil. Biz de Zonguldak'a bu hizmetin devamlılığını sağlıyoruz. Bu bizim için ayrı bir mutluluk olacaktır. Biz de bu işin sağlıklı yürütülmesi anlamında takip ediyoruz. Zonguldak, Türkiye'nin en modern arıtma tesisine kavuşacak. Bu da benim Zonguldak halkı adına duyduğum sevinç, mutluluk ve gururdur diye konuştu.
Projenin kendileri için prestij olacağını ifade eden Dywidag Türkiye Yetkilisi Süleyman Çiçek ise Bizim için prestij bir projedir. Ne kadar hizmet edebilirsek bizim için onur kaynağıdır. Bu güne kadar çevreye bazı rahatsızlıklar verdik.
Bu konuda tabii ki mazeretimiz şudur, ileride inşallah yaz sezonunda denize girilebilecek noktaya getirirsek böylece kusurla-rımızı örteriz diye umuyorum. İş kazaları olsun, eksiklikler olsun bu işin kaderidir. Ama sonuçta çevreye ve halka hizmet ediyoruz şeklinde konuştu. Yetkililer, Arıtma Tesisi yapım çalışmalarının sürdüğünü aktardı.