Dedeman Otelleri Kuzey Bölgesi Sorumlusu Adnan Hastürk, dedikodulara son noktayı koydu.

Zonguldak'tan bazı yerel gazete sahipleri ve muhabirler, İstanbul Dedeman Otel'de, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman ve Dedeman Otelleri Kuzey Bölgesi Sorumlusu Adnan Hastürk ile bir araya geldi.
Dedeman Otelleri Kuzey Bölgesi Sorumlusu Adnan Hastürk, Zonguldak Dedeman Otel'in inşaat yapım sürecinin gecikmesinden dolayı ortaya atılan,"Dedeman, Zonguldak'tan vazgeçti mi?" şeklindeki soruya yanıt olarak, "Otel yapacağımız yerde, hakkımızda dedikoduların olması aslında bizim için güzel bir şey. Çünkü dedikodular sürerken biz gelip tabelamızı asarak işimize başlarız. Hafızalarda yer edindiğimiz için de insanımız bizi seçer" dedi.
Adnan Hastürk, Zonguldak Dedeman'ın hizmete geçmesiyle, Zonguldak'a taze kan kazandıracağını belirtirken, Zonguldak vatandaşına da istihdam alanı sağlayacaklarını ifade etti.
Hastürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"ZONGULDAK'TAN
120 KİŞİYE EKMEK VERECEĞİZ"
"Her projeye karlılık amacıyla girmiyoruz. Ayrıca yatırım yapacağımız bölgede 10 yıla kadar incelemeler yaptıktan sonra hedefimizi seçiyoruz. Bu çerçevede otelin performansını kağıt üzerine döküyoruz. Yatırımlarımız bazı kesimlerce sürekli eleştiriliyor. Örneğin bazı rakiplerimiz, 14 yıl önce Rize'de Dedeman Otel hayata geçeceği sıralarda, 'Buraya otel dikilir mi' diyerek çıkışmışlardı. Aynı tepkileri 3 yıl önce Konya'da otel yapacağımız zaman da göstermişlerdi. Fakat biz zaten gerekli araştırmalarımızı yaparak bu işe girmiştik. Şu an tüm otellerimiz en iyi performansla hizmet veriyor. Zonguldak'ta da bu mantıkla işe koyuluyoruz. 2010 yılı içerisinde Zonguldak'ta açacağımız 200 odalı, 400 yatak kapasiteli otelimizde 120 civarında personele istihdam sağlayacağız. Genel Müdür ile mali işlerde çalışacak yöneticiler dışındaki tüm personel Zonguldak'ta yaşayan insanların içinden özveriyle seçilecek."
Dedeman Otel'in Zonguldak'ta kurulduktan sonra kente farklı bir hava katacağı yönünde konuşan Adnan Hastürk, "Otellerimiz, kurulan bölgeye çeşitli kültürleri de beraberinde getirmiştir. Mutlaka Zonguldak'ta gelişim sağlanacaktır. Ayrıca yurtdışından akrabalarını görmek için gelen misafirler, farklı yerlerde karşılanmak ister. İşte biz bu farklılığı sağlayacağız" dedi. Hastürk, Dedeman Holding'in temellerinin 1918 yılında atıldığını kaydederek, otelin tarihsel süreci hakkında şu bilgileri verdi:
"Madencilik ve sonrasında da otelcilik alanında faaliyet gösteren kurumumuz zaman içinde farklı iş kollarına da girdi. 2003 yılında aldığımız kurumsallaşma kararı ile birlikte kurumsal yönetim modelinin ilkelerini benimseme stratejimize paralel olarak tekrar uzman olduğumuz alanlarda odaklanmaya başladık. Madencilik sektöründe 62, turizm sektöründe ise 43 yıllık deneyimi bulunan grubumuzun yeni hedefi, Dedeman markasını özellikle bu iki alanda çok daha etkili ve güçlü hale getirmektir. Dedeman Holding gerek otelcilikte, gerekse madencilikte bir referans marka konumundadır. Bu iki alanda gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarımızla konumumuzu daha da güçlendireceğiz. 4 bin 777 oda ve 8 bin 987 yatak kapasitemizle Türkiye'nin en yaygın otel zincirine sahibiz. İkisi Bulgaristan'da, üçü Suriye'de, biri Özbekistan'da ve 15'i yurt içinde olmak üzere toplam 22 otelimiz var. Bu rakamı, 2010 yılına kadar 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz."
"200 ODA, 400 YATAK
KAPASİTEYLE HİZMET VERECEĞİZ"
"Türkiye'deki grup ve zincir şeklindeki işletme sayısının uzun vadede daha da artacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca zincirleşme, turizm hareketlerine daha rahat ulaşabilme, merkezi rezervasyon, ortak işbirlikleri, merkezi satın alma ve daha düşük maliyetli yönetim gibi çok önemli avantajlar sağlar. Dedeman Zonguldak'ın açılmasıyla şehir ve bölge ekonomisine büyük canlılık kazandırılacaktır.
Özellikle madenciliğin gelişmiş olduğu bir ilde turizm gibi sektörde iş imkânı yaratılması sadece Zonguldak değil, bölge ekonomisi için de büyük önem taşıyor. Dedeman Zonguldak, sadece ekonomik değil, sosyal açıdan da bölge ve şehir ekonomisine canlılık getirecek. Toplam 200 oda ve 400 yatak kapasitesiyle hizmet verecek otelimiz, bünyesinde yer alacak olan restoran ve barlarıyla Zonguldaklıların sosyal yaşantısına yeni bir soluk getirecek. Ayrıca otelimizde üçe bölünebilen ana salon ve toplantı salonlarıyla şehrin konferans, düğün, davet, toplantı gibi ihtiyaçlarına yanıt verilecektir. Bunun yanında yüzme havuzu, hamam, spa ve fitness centeri ile Zonguldaklıların ve tüm misafirlerinin hizmetine açık olacaktır."