Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı (ZKÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu (DMYO) öğrencileri tarafından Türk halk müziği konseri düzenlendi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde DMYO öğrencileri tarafından “Türkülerin Dili” adlı Türk halk müziği konseri düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde(AKM) düzenlenen konserde Devrek Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından Şef Siyamı Tığ nezaretinde davetlilere Leylam, Harman Yeri Sürseler, Kerimoğlu, Ne Feryat Edersin, Tabip Sen Elleme Benim Yaramı, Ben Seni Sevdiğimi ve Aynalar adlı Türk halk müziğinden (THM) seçme esereler seslendirilirken kolbastı ve kostak ile davetliler neşeli dakikalar geçirdi. Düzenlenen konserle ilgili bilgi veren DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İdris Sarısoy, ”Okul olarak Devrek halkına yönelik sosyal, kültürel ve bilime yönelik etkinliklerimiz devam etmektedir. Bugünkü çalışmamızda bu etkinliklerden bir tanesi. İnanıyorum ki misafirlerimiz Türk halk müziğinden alınan bu seçme eserlerden memnun kalmışlardır. DMYO olarak etkinliklerimiz kesintisiz devam edecektir” dedi.
Organize edilen etkinliğe, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İdris Sarısoy, Huzur Evi Müdürü Aziz Kalaycı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Uzar, Devrek Esnaf Odası Genel Sekreteri İsmet Akdemir, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.