Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde (ZKÜ) “Tütün Sorunu ve Kontrolü” konulu konferans düzenlendi.
ZKÜ Öğrenci Konseyi tarafından ZKÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans salonunda “Tütün Sorunu ve Kontrolü” konulu konferans gerçekleştirildi.
Konferansa, ZKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sözen, ZKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Güray Uyar ve öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan, ZKÜ Tıp Fakültesi Sağlığı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Ali Kurçer ise, tütün endüstrisinin gençleri hedef aldığını ve sigara içmenin intihar etmek gibi bir şey olduğunu söyledi. Sigaranın ölüme kadar götürdüğünü söyleyen Kurçer, “Sigara tüm dünyada sorun. Gelişmiş ülkelerde sigara içme azalırken, gelişmemiş ülkelerde sigara içme oranı daha fazla.
Kendi ülkemizde de sigara içmenin azalmasını bekliyoruz. Ülkemizde yetişkin olan her üç kişiden biri sigara içiyor durumda. Bu durum halk sağlığı sorunu olduğunu gösteriyor.
Herkesi sigara bırakmaya davet ediyorum. Genelde tütün endüstrisi gençleri hedef alıyor. Sigara içmeye başlayan gençlerin ortaokul yıllarında sigara içmeye başladığını görüyoruz. Sigara içmek intihar etmek gibi bir şey ve ölüme kadar götürüyor. Kapalı alanlarda sigara içilmemelidir” dedi.