Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci,  Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda görev alan eğitimcilerin ve yardımcı hizmetlilerin görev ücretlerini hala alamamaları ile tartışma konusu olduğunu bildirdi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda görev alan eğitimcilerin ve yardımcı hizmetlilerin görev ücretlerini hala alamamalarını eleştiren Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci; “ücretlerin bu yıl yeni bir uygulamayla, banka hesap numarası üzerinden ödeneceği bildirildi. Aradan geçen 15 güne rağmen sınav görevlilerinin ücretleri hala hesaplarına yatırılmamıştır” dedi.
Kahveci yazılı açıklamasında şunları vurguladı:
”Daha önce sınav gününde ödenen görev ücretlerinin, bu yıl banka hesap sistemi üzerinden ödenmesinin tercih edilme nedeni nedir, bununla nasıl bir tasarruf öngörülmüştür? Sınavın güvenliğini sağlayan sınav görevlilerinin üstlerini didik didik arayarak suçlu konumuna indirgeyen; evinin anahtarına, parmağındaki yüzüğe, saçındaki tokaya kadar el koyan zihniyet, şimdi de ücretlerini ödemeyerek ve buna ilişkin herhangi bir açıklama da yapmayarak mağdur etmektedir.
ÖSYM soru kitapçıklarındaki şifreleme nedeniyle önce sınavın güvenilirliğini yok etmiş, sonra üst aramasıyla sınav görevlilerinin onurlarını zedelemiş; şimdi de haklarının gasp edilmesine neden olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili banka yetkilileri ücretini alamayan sınav görevlilerine tatmin edici bir bilgi vermemiştir. Burada bir ihmal mi söz konusudur, yoksa bir aksaklık mı?
Bu konuda bir önlem alınmaması, sınav sürecinde aşırı üst arama ile başlayan bu sürecin, ödemeler konusunda da devam ettirilmesinin bilinçli bir tutum olduğu izlenimini vermektedir.
Bu konuda acilen bir açıklama yapılmalı ve mağdur olan sınav görevlilerinin ücretleri derhal ödenmelidir.
Eğitim-İş olarak insanlık onuruyla bağdaşmayan, öğretmeni potansiyel suçlu olarak gören bu anlayış değişene kadar öğretmenlerimizi, bu muamele karşısında tepkilerini, sınavlarda gözetmenlik görevi almayarak göstermeleri konusunda destekleyeceğimizi daha en başta ifade etmiştik. Bu yöndeki tavrımızı tekrar hatırlatıyor, ilgililerin gerekeni yerine getirmemesi halinde hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.”