Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Bakanlığın kadrolu öğretmen atamalarını ertelemesi sonucunda İlçedeki çeşitli okullara 26 ücretli öğretmenin görevlendirileceğini belirtti.

2010-2011 Eğitim öğretim döneminin 1 Eylül itibariyle başladığını belirten Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Bakanlığın kadrolu öğretmen atamalarını ertelemesi sonucunda 26 ücretli öğretmenin görevlendirileceğini ifade etti.
Eğitim öğretimin 1 Eylül itibariyle öğretmenlere verilen seminerlerle başladığını dile getiren Taşıran şöyle konuştu; Bakanlık tarafından kadrolu öğretmen atamaları ertelenmesinin ardından atanacak olan 26 öğretmenizin yerine ücretli öğretmenler göreve başlayacak. Okullarımız da müdür düzeyinde rotasyonlar yapıldı. Ve okul müdürlerimiz görevlerine başladı. Şu an içinde Okullarımızda gözle görülür bir eksiğimiz yok. Geçen sezonki eğitim öğretimde yakaladığımız başarıyı yeni eğitim döneminde de sürdüreceğiz. Orta öğretim sınavlarında ve yerleştirmelerde İlçede büyük başarı elde ettik. Bu başarı yeni eğitim öğretimde de devam edecektir. Milli Eğitim Müdürlüğüne 7 adet özürlü kadrosu açıldı. Bu kadrolara atamalar yapıldı" dedi. Yeni Eğitim öğretim yılının Türkiye ye ve Alaplı ya hayırlı uğurlu olmasını dileyen Taşıran, yeni dönemde tüm öğretmenlere başarılar diledi.
TAŞIMALI EĞİTİM
İHALESİ YAPILDI
Taşımalı Eğitim Kapsamında Alaplı'da 2010-2011 Eğitim-öğretim Yılında Köylerden Taşıma Merkezlerine Taşınacak 2171 öğrenci için ihalenin tamamlandığını belirten Taşıran, " Taşımalı eğitim kapsamında yapılan ihale sonucunda 2171 öğrencimiz, 8 merkez okuluna taşınacak.67 hat üzerinden yapılacak taşımacılığın maliyeti ise 2.050 Milyon TL oldu" dedi.