CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, yapılan pazarlıklar sonucunda durulan terör saldırılarının seçim sonrasında yeniden başlayarak çok canlar yaktığını belirtti.
Seçimlerden bu yana ülkenin her yerinde iki yüzün üzerinde yurttaşımızı, askerimizi,  polisimizi katleden terör, ramazan bayramı ve sonrasında da birçok insanımızın canına kıyarak, pervasızca tüm Türkiye'ye meydan okumaktadır diyen Kartal, Ereğli'nin şehit Metin Çevik ile 15. Şehidini verdiğini ifade etti.
İnsanlık dışı saldırıları şiddetle kınadığını belirten CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Yine onlarca ocağa ateş düştü. Ramazan bayramını ülkemize zehir ettiler. 12 Eylül Anayasa referandumu ve 12 Haziran Genel Seçimleri sürecinde, Başbakanın talimatıyla PKK yöneticileriyle yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda durulan terör saldırıları, seçim sonrasında yeniden başlayarak giderek arttı.
Seçimlerden bu yana ülkenin her yerinde iki yüzün üzerinde yurttaşımızı, askerimizi,  polisimizi katleden terör, ramazan bayramı ve sonrasında da birçok insanımızın canına kıyarak, pervasızca tüm Türkiye'ye meydan okumaktadır.
20 gün önce şehit Metin Çevik'le birlikte teröre 15.inci şehidini vermiş Kdz. Ereğli halkı olarak acılarımız yeniden tazeleniyor. Şehitlerimizin cenazelerinde yaşanan acı tablolar gözümüzde yeniden canlanıyor. Acımız gerçekten büyük.
Terör sorunu ulusal bir sorundur ve sorun karşısında hiçbir siyasi çıkar gözetmeksizin tavır alınması gerekir. Biz bu konuda sorumlu davranıyoruz. Ve bu sorunun çözümü için CHP olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya, destek olmaya hazırız. Herkesin de bu konuda sorumlu davranması gerekir. Ancak şu soruyu da sormadan geçemeyiz.
Türkiye nereye gidiyor? Nereye sürükleniyoruz?
Daha 2-3 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan çok güzel şeyler olacak diyordu. Bu gün ise herkes yaptığının bedelini hem bu dünyada hem öte dünyada ödeyecek, cehennem onlar için var diyorlar. Ne oldu da bu noktalara gelindi?
Tüm bu gelişmeleri açıkça halkımızın da bilme hakkı vardır. Artık açıkça biliniyor ki 12 Eylül referandumu ve 12 Haziran seçimleri öncesinde bizzat Başbakan'ın talimatıyla PKK yöneticileriyle yapılan görüşmeler vardır. Referandum ve seçim boyunca duran saldırılar seçim sonrasında yeniden başlayarak artmış pervasızca tüm Türkiye'ye meydan okumaya başlamıştır. AKP hükümeti gelinen bu noktayı halkımıza açıklamak zorundadır
Bu terör saldırıları ülkemizin birliğine yönelen ulusal birlik ve bütünlüğü tehdit eden saldırılardır. Terör karşısında tüm toplum kesimleri olarak yılgınlığa, karamsarlığa, paniğe, tahriklere, kapılmadan herhangi bir provokasyona alet olmadan, soğukkanlı ve sağduyulu bir şekilde, birlikte hareket etmek, dimdik durmak zorundayız.
Bizler CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar, tüm şehit ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.