Referandum çalışmalarını değerlendiren CHP Kdz.Ereğli İlçe Balcı'dan "hayır" oyu çağrısı.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referandum ile ilgili çalışmalarını anlattı ve AKP önceki İl Başkanı Celil Uzun'un, Erdemir'de maaş kesintileri dönemine ilişkin değerlendirmelerini değerlendirdi.

"TEZGAHA GELMEYİN"

Balcı, 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referanduma "hayır" demek için köy köy mahalle mahalle gezileri sürdürdüklerini vatandaşlara birebir broşür dağıtıp neden "hayır" demelerini anlattıklarını açıkladığı konuşmasında, "Kdz.Ereğli ve çevresinde yaklaşık 50 bin broşür dağıttık. Kapı kapı bu broşürleri vatandaşlarımıza bizzat verirken neden hayır demelerini de anlattık. Vatandaşlarımız bu broşürleri iyi okusun iyi analiz etsin ve iyi değerlendirsin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin neden "hayır" dediğini anlayarak oy'unu kullansın. Referandumda "hayır" diyerek ülkemizi kurtarmış olacağız eğer "evet" dersek Amerika'nın oyununa gelip Recep Tayip Erdoğan'ı kurtarmış olacağız, halkımız bu tezgaha kesinlikle gelmesin" sözleri ile konuştu.

"ARŞİVLERE BAKSIN"
AKP'nin önceki Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun'un önceki gün düzenlediği basın toplantısında Erdemir'in maaş kesintileri sürecinde kendisi haricinde hiç kimsenin beyanatı olmadığına dönük söylemlere de Balcı şu sözlerle yanıt verdi, "Sayın Celil Uzun'un o dönemdeki gazete arşivlerine bakmasını rica ediyorum. Çünkü o dönemde CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak en ağır eleştirileri biz yaptık. Bu uygulamanın adil olmadığını demokratik ülkelerde bu tür uygulamaların yapılmadığını ve açıklamamızın detayını okuması için o tarihteki arşiv gazetelerine bakmasını rica ediyoruz. CHP olarak tüm toplumsal olaylarda duyarlılığımızı göstermişizdir, bundan sonra da halkımızın menfaatleri doğrultusunda yapılan tüm etkinlikler ve toplumsal eylemlerde CHP en önde olacaktır bundan kimsenin şüphesi de olmasın."