Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanlığı'nın Nisan ayı İlçe Divan Toplantısı, parti binasında yapıldı. Divan toplantısının açılış konuşmasında Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye gündeminin sık sık değiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"1 MAYIS'TA KONFERANS DÜZENLEYECEĞİZ"
"Şu an anayasa değişikliği gündemi meşgul ediyor. Hepimizin bildiği gibi bu anayasa, milletin problemini çözmeye yetmiyor. İktidar her sıkıştığında anayasa değişikliğini ortaya sürüyor. Keşke anayasa değişikliği köşeye sıkışıldığında değil de, gerçekten ihtiyaç duyduğu için iyi niyetle ortaya konulsa. AKP, ülkeyi 22 Temmuz bataklığına çekmeye çalışıyor. Türk milletini bu kadar rezil etmeye kimsenin hakkı yok. Buradan ilimizdeki iktidar temsilcilerine seslenmek istiyorum. İktidarlar gelip geçici. Eğer sorunları genel merkeze iletip uyarmazsanız, herkes bu sorunların altında kalır. Herkes ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Aslında ülkenin gerçek gündemi ekonomi? Saadet Partisi olarak bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. 1 Mayıs 2010 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası'nda (GMİS) ekonomi üzerine konferans düzenleyeceğiz."

"İÇİM ACIYOR"
"Sayın Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde esnafla ilgili bir toplantı yaptı. Başbakan, Kürt açılımı yaptı, keşmekeş oldu; roman açılımı yaptı, keşmekeş oldu; alevi açılımı yaptı, keşmekeş oldu. Neye elini attıysa, o çözümsüz kaldı. İnşallah esnaflar da böyle olmaz. Ama duyduklarımız esnafların da diğerlerinden farklı olmayacağını gösteriyor. Zonguldak, hükümetin aldığı kararları hemen hisseden bir il. Zonguldak'ı Zonguldak yapan taşkömürüdür. Görünen kömür rezervi 1.5 milyar ton, bu da 750 senelik kömür yapıyor. Zonguldak'ın kömür gibi nimeti var, ama birileri bunu görmüyor ve yok sayıyor. Yetmiyor, elektrik santrallerini blok olarak özelleştirmeye çalışıyorlar. Bu da Zonguldak'ın yavaş yavaş köy haline getirildiğinin bir göstergesidir. TTK kömürünün yüzde 70'ini ÇATES'e veriyor ve özel sektörde önemli bir kısmını veriyor. Eren Holding, 'Zonguldak kömürünü kullanacak' diye kuruldu ama ithal kömür kullanılıyor. ÇATES'de aynı olacak. AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, sanki her şeyi biliyormuş ve yetkiliymiş gibi 'tabi ki özelleşecek' diyor. Bir de 'ÇATES'i Zonguldak alsın' diyorlar. Grup halinde satılırsa, nasıl Zonguldak alacak? Bu durumu ne CHP, ne MHP düzeltebilir. Bunu SP olarak biz durduracağız. Hocam Necmettin Erbakan zamanında her yene sanayi kuruluşları dikmişti. Birileri de dalga geçmişti, ama şimdi dalga geçtikleri yerleri satıyorlar. Bu içimi acıtıyor. Bunu engelleyemezsek, çocuklarımıza çok kötü bir Zonguldak bırakırız."

"BİZ MİLLETİN YANINDAYIZ"
"ÇATES'in yanı sıra rödevanslı sahalarla ilgili TBMM KİT Alt Komisyonu bir rapor hazırlamış. Devlet payını yüzde 2'den yüzde 10'a çıkartma çalışması yapıyorlar. Bu da demek oluyor ki, özel ocakları kapatıp işsizlere yenisini ekleyecekler. Biz milletin yanındayız, diğerleri de rantiyecilerin, haksız kazanç sağlayanların yanında. Ev ev, kapı kapı dolaşıp bu gerçekleri anlatacağız. Bizim derdimiz asla seçim değil. Posası çıkmış bir şekilde SP'ye teslim edilen ülkeyi, cihan devleti yapacağız."