Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında Türk Gençliğini kutladı.
Köktürk, Ulusumuz; bütün engellemelerine rağmen, Büyük Önderinin 19 Mayıs'ta yaktığı bağımsızlık meşalesini, laik - çağdaş cumhuriyet idealini sonsuza kadar kararlılıkla taşıyacaktır dedi.
Türk Milletinin ulusal bayramlara her zaman sahip çıkacağının altını çizen Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, açıklamasında şunları ifade etti:
Hepimizin bildiği gibi; Türk Ulusunun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, özgür ve bağımsız yaşama iradesiyle 19 Mayıs 1919 Samsun'da başlattığı kurtuluş mücadelesi, 9 Eylül 1922'de düşmanın İzmir'de denize dökülmesiyle sona erdi. Akabinde Laik – demokratik çağdaş cumhuriyetimiz tüm kurumlarıyla yaşam buldu.
Bu süreç, Ulusal Kurtuluş Savaşımız, her aşamasında büyük derslerle dolu bir destandır. Ulusumuzun, her türlü olanaksızlıklara rağmen inanç ve kararlılığının çelikleşmiş simgesidir.
Yedi düvele karşı, kazanılan büyük zaferin sonucunda Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğine armağan edilen en büyük tarihsel mirastır.
Büyük Önderimiz bu mirası Türk gençliğine emanet ederken, gelecekte bağımsızlığı ve cumhuriyeti yok etmek isteyecek düşmanların olacağını belirterek gençliğe şöyle seslenmişti. "Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ne yazık ki bugün; ülkemiz, Büyük Önderimizin Gençliğe Söylevinde dikkat çektiği gibi, iç – dış tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır.
Dünyanın her yanını kana bulayan emperyalist güçler ve taşeronları bugün Küreselleşme adıyla ve tüm azgınlığıyla, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri sömürge durumuna getirmek için her tür yöntemi denemekte, ulus devletimizin vazgeçilmesi mümkün olmayan ilke ve değerlerini zayıflatmaya çalışmaktadır. Ulusumuzun kuruluş mücadelesinin destansı sürecinin şanlı sembolleri olan 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim gibi ulusal bayramlarımız bugün gelinen noktada açık hedef durumundadır.
Ancak hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; Türk Ulusu, Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti, devrimleri emanet ettiği Türk Gençliği ve Büyük Önderinin göstermiş olduğu hedeflere, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine ve onların sembolleri olan ulusal bayramlarımıza her zaman kararlılıkla sahip çıkacaktır.
Ulusumuz; bütün engellemelerine rağmen, Büyük Önderinin 19 Mayıs'ta yaktığı bağımsızlık meşalesini, laik - çağdaş cumhuriyet idealini sonsuza kadar kararlılıkla taşıyacaktır…
Farklı amaç ve hedefler içerisinde olan dış güçler ve içerideki işbirlikçileri hak ettikleri yanıtı en sert biçimiyle alacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, Türk Gençliğinin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten sevgi ve saygıyla kutluyorum.