Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mustafa Korkutan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin itibariyle gezilerine başladığını belirtti.  Bartın'da iftar yemeğinde buluştuklarını belirten Bahçeli'nin önümüzdeki hafta içinde de Karabük ve Zonguldak'a geleceğini açıkladı.
Korkutan, açıklamasında şunları söyledi;
"BAHÇELİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GELİYOR"
"Sayın genel başkanımız Bahçeli dün Bartın'da Bartın İl Başkanlığının tertiplediği iftar yemeğine katıldı. Sonra geri dönüş yapacak. Önümüzdeki günlerde de önce Karabük, sonra Zonguldak'ı ziyaret edecek. İl gezilerine pazartesi günü başlıyor. Genel merkezimizin istemiş olduğu programları gönderdik. O programlar çerçevesinde genel başkanımız bölgemize gelerek Zonguldak'ta da bazı programlar gerçekleştirecek. Öncelikle İl Başkanlığımızı ziyaret edecek."
Korkutan, Ali Bektaş' ın AKP'ye geçerek Zonguldak gündemine oturması ile ilgili şu görüşlere yer verdi;

"ZONGULDAK' TA SİYASET ÇOK KİRLENDİ"
"Ali Bektaş' ın kendi tercihidir. Bu konuda fazla yorum yapmamız doğru değil. Ancak maalesef siyaset Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da çok kirlendi. Sayın Ali Bektaş, Türkiye'yi Recep Tayyip Erdoğan'ın kurtaracağına inandığını söylüyor. Dolayısıyla o bunun kendi tercihidir. Ama umut ediyoruz ki Ali Bektaş bu söylediği sözden yarın bir gün pişman olduğunu açıklayacak konuma gelmez. İnşallah "hayatımda yaptığım en büyük hataymış" demeyeceği bir iş yapmıştır."